Schenk en Kramer winnaars Boxmeer

Het wedstrijdseizoen van de duiven van de leden van PV Tot Weerziens is zaterdag van start gegaan. In totaal 243 duiven waren op transport gestuurd richting Boxmeer voor een vlucht van 114 kilometer.


Om acht uur kon het startsein gegeven worden en begonnen de duiven aan hun thuisreis. De pittige oostenwind maakte het geen makkelijk concours.


De ‘753' van Hendrik Schenk en Kees Kramer wist als beste met de moeilijke omstandigheden om te gaan, en dook om 9.23 uur als eerste op de klep van het hok op de Zandplaat. Als eerbetoon aan hun overleden oom, vliegen Hendrik en Kees nog steeds onder de naam van Willem Baarsen. Op vier minuten van de winnaar was het zilver voor Herman Leeuwestein. De ‘753' behaalde met deze prestatie tevens een toptienklassering in de hele afdeling.


Cees Korf wist net voor twee duiven van Toon Meun nog een mooie vierde stek te behalen. Ook de combinatie Brands was met twee duiven sterk vertegenwoordigd in de top tien. Zeker het vermelden waard is de negende plek van Reyer van den Berg, die met een klein aantal duiven en een beperkte accommodatie zich toch vaak tussen de gevestigde namen weet te plaatsen.


Schol Verzekeringen-competitie:

1. Willem Baarssen; 2. Herman Leeuwestein; 3 en 10 Maarten Hakvoort; 4. Cees Korf; 5 en 6 Toon Meun; 7 en 8 Combinatie Brands; 9. Reyer van den Berg.