De verbinding

'Laat u bij het bidden leiden door de Geest, iedere keer dat u bidt.'

Efeze 6 : 18 


In de geestelijke strijd is het dragen van Gods wapenrusting niet voldoende. De soldaten van Christus moeten waakzaam zijn en in voortdurend contact blijven met hun aanvoerder. Dat contact loopt niet via verschillende kanalen, maar wordt door de soldaat zelf onderhouden. In feite is het zo dat al die wapens alleen goed gebruikt kunnen worden in directe verbinding met de Here in de hemel. De strijd moet gevoerd en de wapens gehanteerd met aanhoudend bidden en smeken! 

Paulus schrijft: 'Elke keer dat u bidt.' Dus bij het opnemen van elk wapen. In die verbinding krijgen we de aanwijzingen voor het voeren van de strijd. 

En dat niet af en toe, maar voortdurend, bij elke gelegenheid. Bij elke gelegenheid: voor God is nooit iets te groot of te klein. Bidden voor alles, te allen tijde. Bidden in de Geest, schrijft Paulus. Als je dat leest is dat weer iets om stil van te worden. Dat houdt in dat Hij ons ook nog bij dat vragen wil helpen: bidden in de Geest. God legt ons bij wijze van spreken in ons bidden, dat ook vaak zo gebrekkig is, de woorden in de mond. Ook bidden is geen puur menselijke zaak. Het is bidden in de Geest. Ook de verbinding met de commandopost heeft God zelf gelegd.


Gebed 

Vader in de hemel, wij willen U danken. We hoeven de strijd niet alleen te voeren. Wat heerlijk dat wij in alle dingen U alles mogen vragen. Wat bent U een groot God. Amen.