n Jelle de Boer, hier in duel met een verdediger van DETO, viel ijzersterk in.

Titel komt in zicht voor Urk

Met zijn honderdste doelpunt in het eerste elftal, zette Hessel Snoek zijn ploeg weer naast DETO Twenterand, dat verrassend de leiding had genomen. Nog voor rust kwamen de bezoekers opnieuw aan de leiding. Na de pauze was het opnieuw Hessel Snoek, die met een snoekduik de stand in evenwicht bracht. Er kwamen kansen, ook voor DETO Twenterand, maar Richard Strijker hield Urk op de been. In de extra tijd kopte aanvoerder Riekelt Jan Brands Urk naar een verdiende overwinning. Urk is op eigen veld nog steeds ongeslagen.

De bezoekers kwamen met aanvallende bedoelingen naar Sportpark De Vormt. Een les die trainer Hennie in ’t Hof heeft getrokken uit de verschillende analyses van tegenstander Urk. De zeer ervaren oefenmeester zag zijn aanpak vroeg beloond. Klaas Kramer werd zwaar gehinderd bij het verdedigen, maar dat ontging arbiter Roeleveld, zodat Bas Postma DETO op voorsprong wist te zetten.

Amper twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Na een fraaie combinatie belandde de bal uiteindelijk bij Hessel Snoek. De topscorer van de Hoofdklasse B bedacht zich geen moment en haalde vanaf de rand van de zestien onhoudbaar en buiten het bereik van doelman Roberto Stopel uit.

De bezoekers bleven de aanval zoeken en maakten het spelveld klein. Na een klein half uur was daar opnieuw Bas Postma die de verdediging van Urk te slim af was. De thuisclub kreeg op slag van rust nog een dot van een kans in de persoon van Lucas Nagel. Zijn schot vloog echter huizenhoog over het doel van de tegenstander. DETO Twenterand ging de rust in met een 1-2 voorsprong.

Druk opvoeren

Om weer op gelijk hoogte te komen moest de druk naar voren groter worden. Eerst werd Jelle de Boer voor Klaas Romkes gebracht, maar net daarvoor kwamen de bezoekers uit Vriezenveen bijna op 1-3. En niet veel later moest Richard Strijker invaller Ferdi ter Avest van scoren afhouden.

De druk van Urk werd intussen steeds groter. Hessel Snoek stond halverwege de tweede helft op de juiste plaats om zijn 101-ste doelpunt met een snoekduik tegen de touwen te knikken. DETO Twenterand gaf echter niet op, waardoor de slotfase een waar spektakelstuk werd, met kansen voor beide ploegen.

De blessuretijd was al aangebroken toen Lucas Schraal de bal tegen de paal kopte en Urk genoegen leek te moeten nemen met een puntendeling. Tot die laatste hoekschop. Riekelt Nentjes legde de bal op maat op het hoofd van aanvoerder Riekelt Jan Brands, die snoeihard raak kopte en zorgde voor een ware explosie van vreugde en opluchting bij iedereen die Urk een warm hart toedraagt.

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Klaas Kramer (65. Pieter Brands), Iede den Dulk, Riekelt Jan Brands, Lucas Tol, Lucas Nagel, Johannes Schrijver (65. Lucas Schraal), Hessel Snoek, Klaas Romkes (59. Jelle de Boer), Riekelt Nentjes.

Scoreverloop: 10. Bas Postma 0-1. 12. Hessel Snoek 1-1, 31. Bas Postma 1-2, 65. Hessel Snoek 2-2, 90+5. Riekelt Jan Brands 3-2.

Kaarten: Iede Nentjes, Klaas Kramer, Hessel Snoek, Klaas Wakker (teammanager), Henri Romkes (Ass.trainer), Pieter Brands, Lucas Nagel (Urk), Coplan Soumaoro (DETO Twenterand)