n Lucas Nagel wint het luchtduel van Tom Koelman.
n Lucas Nagel wint het luchtduel van Tom Koelman. Foto:

Trainer Gert Jan Karsten: ‘Soms wat geluk nodig'

Zelden was trainer Gert Jan Karsten in zo’n goed humeur na afloop van een wedstrijd. Zaterdag kon hij niet anders dan tevreden zijn over de winst die zijn ploeg behaalde. ,,Wij hebben kansen gehad die eigenlijk doelpunten hadden moeten zijn." Zijn collega Hennie in ’t Hof van DETO Twenterand zei respect te hebben voor Urk, ,,Maar wij hebben geen spelers die theater spelen."


Dat laatste leverde hem na afloop wat hoongelach op. Om de haverklap ging een aantal spelers kermend naar de grond. Tijd winnen, leek het credo. Deze manier van voetbalen leverde uiteindelijk niets op. ,,We hebben gekeken naar wat Urk in de afgelopen wedstrijden heeft gedaan. Jammer dat het na onze voorsprong zo snel weer gelijk werd. De scheidsrechter heeft geprobeerd er het beste van te maken. Ik feliciteer Urk alvast met het kampioenschap. Dat gaat Urk halen", aldus Hennie in 't Hof. 

Gert Jan Karsten: ,,Vanuit het hart hebben wij in de laatste minuut de winst gepakt. Het was een gok met de manier van spelen in het laatste half uur en dat is gelukt. Daar heb je soms een beetje geluk bij nodig. Wij gaan richting de titel. De Urker bevolking mag er best voor zorgen dat er meer mensen komen kijken. Dat verdienen de spelers."


Aanvoerder Riekelt Jan Brands werd matchwinnaar: ,,Deze overwinning geeft een heerlijk gevoel. Wij hebben verdiend gewonnen." Topscorer Hessel Snoek glom eveneens van oor tot oor: ,,Wij hadden een doel en dat was drie punten pakken. Iedere komende wedstrijd is nog wel een finale. Maar wij hebben momenteel alles in eigen hand."