n Pieter Baarssen in actie tijdens zijn partij.
n Pieter Baarssen in actie tijdens zijn partij.

Winst voor Twenty Six

Twenty Six heeft zaterdag een belangrijke overwinning behaald in de Hoofdklasse van de SuperLeague. Hierdoor maakt de ploeg van captain Dirk Schenk een flinke stap richting lijfsbehoud op het hoogste niveau van Nederland.


Tegenstander 't Vrijthof Allstars uit Oirschot stond net boven de Urkers op de ranglijst en kon de voorsprong vergroten. Het team van Twenty Six had de punten ook hard nodig, dus het beloofde op voorhand een spannende wedstrijd te worden. 

De Round Robin-ronde ging vrij eenvoudig naar Urk. Met een 9-5 overwinning werd het eerste punt behaald, waarbij Maarten Dirk Woord een knappe 170-finish wist te produceren.

Kopman Geert Nentjes trapte af in de singleronde. Hij steekt in een blakende vorm en gaf zijn tegenstander Hendrie van Berkel geen kans (4-1). Maarten Dirk Woord rekende in de tweede partij vakkundig af met Dennis van der Steen. Uitslag 4-2. Henk Snijder maakte er vervolgens 3-0 van door zijn tegenstander geen enkele leg te gunnen. Pieter Baarssen zette Michael van de Ven aan de kant, zodat de tussenstand op 4-0 in het voordeel van Urk kwam.

Twenty Six denderde ook tijdens de koppelwedstrijden vrolijk verder. Drie klinkende 3-0 overwinningen volgden. De koppels Nentjes/Snijder en Baarssen/Woord lieten niets aan het toeval over. Ook invaller Dirk Schenk droeg zijn steentje bij door een koppelwedstrijd met Nentjes knap te winnen. Een 121-finish van Schenk was een mooi moment in de wedstrijd. De Urker tank was bij 8-0 echter leeg, waardoor de laatste koppelwedstrijd verloren werd. Captain Schenk mocht de afsluitende solo-wedstrijd spelen. Ondanks prima spel werd ook deze verloren, waardoor de Urker darters een klinkende 8-2 overwinning wisten te behalen.

Over twee weken, op 14 mei, mag Twenty Six naar Leiden. Dan kan tegen directe concurrent Café Sante lijfsbehoud zeker worden gesteld.