n Nog geen kampioenschap voor de heren van Orca's.
n Nog geen kampioenschap voor de heren van Orca's. Foto:

Kampioenschap nog niet binnen

De eerste officiƫle kans op het kampioenschap van Schol/Orca's Heren was afgelopen zaterdag, in Arnhem. De ervaren mannen van Arnhem Eagles stuurden de Urkers echter met een nederlaag en zonder kampioenstitel terug naar huis.

De mannen van coach Jurie Bakker hadden in de warme sporthal grote moeite om op gang te komen. Al na het eerste kwart stonden de Urkers op een flinke achterstand tegen de ervaren mannen uit Arnhem (20-9).

Ook het tweede kwart toonde weinig verbetering aan de kant van Orca's. Bij een stand van 27-22 leek de aansluiting gemaakt, maar daarna kwam er een tussensprint van de thuisploeg, wat resulteerde in een 41-27 achterstand bij het rustsignaal.

Inspiratieloos

De tweede helft veranderde er weinig tot niets aan het spelbeeld. Aan Urker zijde lukte bijna niets, wat soms resulteerde in frustratie. Arnhem Eagles gooide af en toe vakkundig olie op vuur, terwijl bij Orca's de vlam langzaam maar zeker doofde en het spel naarmate de tijd verstreek meer en meer inspiratieloos werd.

Orca's kwam niet dichterbij en zag de achterstand uitgroeien naar zo'n 20 punten. Het leek er gewoon niet in te zitten voor Orca's. Niet iedereen leverde de energie die nodig was en het was bij vlagen ronduit slecht. Stand na het derde kwart: 58-38.
Ook in het vierde kwart wilde het maar niet lukken voor Orca's. Arnhem Eagles hield de wedstrijd onder controle en won uiteindelijk terecht en met duidelijke cijfers: 88-59.

Scores:
Klaas Hoorn 20 punten
Klaas Hakvoort 18 punten

Vrijdagavond 6 mei komt Hanze Stars op bezoek en krijgt Orca's een nieuwe kans het seizoen te bekronen met het kampioenschap. In sporthal De Vlechttuinen mag met maximaal 15 punten verschil verloren worden, maar uiteraard gaat Orca's voor de winst.