Eenvoudige zege dames Orca's

Vooraf was er de vrees voor een moeilijke wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen Sportiff Grasshoppers werd immers pas in de slotfase over de streep getrokken. Dit keer werd in Katwijk echter een ongekend eenvoudige overwinning behaald door de dames van Schol/Orca's.

Door een aantal afwezigen in de selectie van Orca's en met de thuiswedstrijd nog helder voor ogen, werd er toch wel met enige angst uitgekeken naar de wedstrijd in Katwijk tegen de Grasshoppers. Een overwinning was vereist om zicht te houden op de Final Four aan het eind van het seizoen.

De start van de Urkers was ongekend. In sneltreinvaart werd afstand genomen van de thuisploeg, die zelfs met een time-out de zaak niet op de rails wisten te krijgen. Orca's scoorde er lustig op los tijdens het eerste kwart, dat eindigde met een 9-25 tussenstand.

Tijdens het tweede kwart werd iets gas teruggenomen door de Urker dames. Grasshoppers kon echter niet voorkomen dat de voorsprong van Orca's verder opliep. Bij het rustsignaal was de stand 17-41 en was de overwinning eigenlijk al binnen voor het team van coach Jenny van Slooten-de Boer.

Geconcentreerd

De dames van Schol/Orca's bleven ook na de verplichte rustpauze geconcentreerd basketballen. Grasshoppers kon wel in het spoor van de Urkers blijven, maar zag de achterstand langzaam groter worden. De hoop bij de Katwijkers om misschien terug te kunnen komen in de wedstrijd, werd zodoende professioneel de kop ingedrukt door de Urker dames.

Het vierde kwart was alleen van belang voor de statistieken. Schol/Orca's liep nog verder weg van de thuisploeg en behaalde zodoende een uiterst eenvoudige 39-76 overwinning op de Katwijkers.

De Urkers bezetten op dit moment een vijfde plaats op de ranglijst met twee punten en twee wedstrijden minder dan BC Apollo, dat de vierde plek inneemt. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, waaronder vier thuiswedstrijden, hebben de dames plaatsing voor de Final Four volledig in eigen hand.