n Vlnr: Jan van Urk, Andrè Bos, Simon Zwarthoed, Dirk Teun Ras, Joël Brands en Zwenna Timmerman.
n Vlnr: Jan van Urk, Andrè Bos, Simon Zwarthoed, Dirk Teun Ras, Joël Brands en Zwenna Timmerman. Foto:

Wisselende resultaten Challenger Gym

Vier kickboksers van Challenger Gym zijn zaterdag afgereisd naar het Friese Burgum, waar een aantal leuke wedstrijden op het programma stonden.


Jan van Urk, Zwenna Timmermans, André Bos en Dirk Teun Ras deden namens Challenger Gym mee aan de wedstrijden in Burgum.

Zwenna Timmermans is de laatste tijd tijdens de trainingen heel goed bezig en zij had dan ook erg veel zin om de strijd aan te gaan met haar tegenstander. Helaas voor Zwenna durfde de tegenpartij de strijd niet aan vanwege het verschil in gewicht tussen Zwenna en haar tegenstrever. Een fikse tegenvaller voor haar.


Dirk Teun Ras was de eerste Urker die de ring in mocht. Dirk Teun heeft inmiddels acht wedstrijden op zijn naam staan, waarvan de meesten werden gewonnen. Zijn tegenstander uit Burgum begon ontzettend fel aan de wedstrijd en gaf tijdens de eerste ronde alles, waardoor het tactische plan moest worden veranderd. Tijdens de tweede ronde kwam Dirk Teun beter in de wedstrijd en maakte hij goede scores. Dat beeld veranderde niet in de derde ronde. De tegenstander werd goed onder druk gezet, waardoor de verwachting was dat de Urker de wedstrijd in zijn voordeel kon afsluiten. De jury dacht daar anders over en gaf een 'onbeslist'.


André Bos was de volgende die in de ring kwam. Vanaf het begin van de eerste ronde maakte Andrè hele goede scores waardoor hij deze ronde op zijn naam zette. Tijdens de tweede ronde bleef André de aanvallen van zijn tegenstander goed ontwijken om daarna gelijk te counteren. Dat leverde ook de winst van de tweede ronde op. Door tijdens de laatste ronde mooi technisch en aanvallend te kickboksen, behaalde André een prachtige overwinning.


De laatste Urker die in de ring kwam was Jan van Urk. Hij komt uit in de klasse 100 kilo. Voor Jan was het zijn tweede nieuwelingenwedstrijd.

De eerste ronde begon direct fel van beide kanten en werden er rake klappen uitgedeeld. Jan liep na een minuut op tegen een rechtse hoek waardoor de scheidsrechter in moest grijpen. Na acht tellen voor Jan was hij weer goed hersteld en kon de ronde worden uitgespeeld.

De tweede ronde gaf een zelfde beeld. Over en weer werden goede combinaties gemaakt. Jan liet zijn dekking echter te veel zakken, zodat de scheidsrechter zich opnieuw genoodzaakt zag in te grijpen en Van Urk weer acht tellen moest geven. De tegenstander zag een aangeslagen kickbokser voor zich en wist daar optimaal van te profiteren. De druk werd opgevoerd, waardoor er niets anders op zat om de wedstrijd te stoppen. Een fikse tegenvaller voor de Urker kickbokser, maar wel een mooi leermoment voor de toekomst.