n Daniël Post laat vol trots zijn scorekaart zien.
n Daniël Post laat vol trots zijn scorekaart zien.

Spanning in Jeugdklasse

De schutters van Het Vizier geven elkaar geen duimbreed toe in de Hoofdklasse, terwijl ook in de Jeugdklasse de spanning met de week toeneemt.


Afgelopen dinsdagavond liet Pieter Louw de Boer met een mooie serie van 185 punten zijn tegenstanders in de Hoofdklasse zien dat hij de strijd om de prijzen nog niet opgeeft. Lourens de Boer gaat nog steeds aan kop, maar hij laat met series van 189 en 186 toch wat steekjes vallen. Dat deden Riekelt Post en Jan Kramer met series van 190 en 191 namelijk niet, waardoor beide schutters weer aansluiting hebben gevonden. Op de vierde plek staat Pieter Louw de Boer, die de weg omhoog weer heeft opgepakt, maar nog wel wat series in moet halen.


In de altijd spannende Jeugdklasse komt Tiemen Hakvoort steeds beter in zijn ritme. In de stand staat Tiemen nu gelijk met Jacobus Hakvoort op de vijfde plek. Een plek die recht geeft op een beker.

Aan kop gaat Frank Visscher, direct gevolgd door Fokke Bakker en William Polinder die na 16 series een gelijk aantal punten hebben. Harjan de Vries staat voorlopig op een vierde stek in de Jeugdklasse.

De afvalrace was ook donderdagavond weer een spannende. Tijdens de afvalrace waarin telkens de schutter met het laagste puntenaantal afvalt, schoot Daniƫl Post een loepzuivere tien, die hij vol trots laat zien op de foto. Als nieuwkomer in de jeugdklasse bleef Daniel tot de laatste vier schutters staan, wat een uiterst knappe prestatie is. Uiteindelijk ging William Brands er als winnaar van de afvalrace met de beker vandoor.