Johannes Schinkel grandioze winnaar

Maar liefst 576 duiven werden er vrijdag door twintig liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede wedstrijd van het seizoen. De vlucht was vanuit Weert. Een afstand van 158 kilometer voor de duiven om naar Urk te vliegen.


Flevoland had het niet getroffen met het weer. Een klein buiengebied trok over de polder en daarnaast stond er een noordenwind. Geen eenvoudig opgave voor de duiven. In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Jan Barendrecht uit Emmeloord. Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Johannes Schinkel, die daarmee voor de tweede achtereenvolgende keer de overwinning op zijn naam schrijft. Een fantastische prestatie. Ook de zesde plaats was voor Schinkel. Onze witpen Robbie Vahl liet duidelijk van zich horen. Samen met Jolanda behaalde hij de tweede, vijfde en negende plaats op zijn naam. Jeugdlid Wouter Kroon boekte een keurige derde plaats. Andere eervolle vermeldingen zijn voor Riekelt en Jannie Brands op plek vier, Dirk Vahl op zeven, Klaas van de Berg op acht en een tiende plaats voor Piet Zeeman. 


In de eerste divisie was er een eerste en derde plaats voor Robbie Vahl en een tweede plaats voor Wouter Kroon. Bij de jeugd werd Wouter Kroon eerste en was er een tweede plaats voor Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie werd door drie liefhebbers gedeeld, die allemaal hetzelfde percentage van 83,3 behaalden. Bart Vos, Dubbele Hakvoort en de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf waren de gelukkigen. De jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de 56e en 62e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif was voor Dirk Vahl.