Voorbeschouwing

Hoofdklasse B


Laatste kans voor 

Volendam in titelrace

 

Een regelrechte kraker in de Hoofdklasse. SC Genemuiden gaat op bezoek bij Volendam. Voor de thuisclub de laatste kans om in de titelrace te blijven. In Genemuiden wordt daarbij ook nog eens het resultaat van Urk tegen NSC Nijkerk angstvallig in de gaten gehouden. Als ONS Sneek van De Dijk wint, dan is winst voor Noordscheschut nodig om niet zaterdag al te degraderen. 


Berkum lijkt op handhaving af te koersen. Maar de wedstrijd in en tegen Noordscheschut kent nog een belang. Berkum doet nog mee om de titel van de derde periode.


ONS Sneek staat op de tweede plaats van de derde periode. Na een hele slechte seizoenstart lijken de Friezen aan een eindspurt bezig te zijn die niemand had verwacht. De Dijk moet opzijgezet worden om op gelijke hoogte met de Amsterdammers te komen.


Eemdijk kan zich geen enkel puntverlies meer permitteren. Tegen HZVV moet blijken of de ploeg uit Bunschoten nog veerkracht heeft en blijft strijden om een ereplaats in de nacompetitie. De tegenstander uit Hoogeveen lijkt zonder prijs te moeten afsluiten.


Als Swift wint van het bezoekende SDC Putten, dan is handhaving vrijwel zeker gegarandeerd. Voor de Puttenaren zal verlies een moeilijk slot van de competitie betekenen. Beide ploegen maken geen kans op een van de prijzen.


In Vriezenveen moet Buitenpost alles uit de kast halen om DETO Twenterand te verslaan. Alleen dan verdwijnt de nacompetitie verder naar de horizon. Het wordt in ieder geval een lastig karwei voor de Friezen omdat de thuisclub op eigen veld lastig te bestrijden is. Trainer Hennie in ’t Hof moet vanaf de zijlijn toekijken omdat hij tegen Berkum rood kreeg.


In Emmeloord ontvangt Flevo Boys de oostelijke tegenstander AZSV. De bezoekers doen in theorie nog mee aan de strijd om de titel van de derde periode. De thuisploeg kan een overwinning gebruiken om de resterende wedstrijden met een gerust gevoel af te werken.


Programma 7 mei

Noordscheschut-Berkum

Eemdijk-HZVV

NSC Nijkerk-Urk

Swift-SDC Putten

Volendam-SC Genemuiden

DETO Twenterand-Buitenpost

ONS Sneek-De Dijk

Flevo Boys-AZSV