JONG


Meiden onger Eenkanger - Vrijdag komen de Meiden onger Eenkanger weer samen voor een gezellige avond. Deze samenkomst is voor alle meiden van 11 tot en met 15 jaar. De avond is van zeven uur tot half negen en deze keer gaan de meiden hun eigen lipgloss maken. Opgeven kan bij Femke Kramer door een appje te sturen naar: 06-18830710. Er wordt een eigen bijdrage van twee euro gevraagd.

Cup Challenge - Aanstaande dinsdag is er om half zeven een Cup Challenge in De Rots. Wie het snelste en handigste met de bekers is, wordt uitgedaagd door de sportcoaches van Caritas. De Rots is tevens geopend voor instuif.

BIBLIOTHEEK

Pret met Letters - Voor wie kinderen heeft in groep 3 en 4 is er het spreekuur Pret met Letters. Hier worden vragen beantwoord over alles wat met leren lezen, voorlezen en leesplezier te maken heeft. Ook is er de mogelijkheid om dit uur een taalspel te lenen. Deze keer is het inloopspreekuur op woensdag 11 mei van drie tot vier uur.

Hartstichting - Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur hun bloeddruk laten meten. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Het meten is gratis.

Energieloket - Voor wie vragen heeft over energie besparen of energiezuinig wonen, heeft Energieloket Flevoland onafhankelijk advies. Iedereen kan elke woensdagmiddag van half drie tot half vijf terecht.

Lego WeDo - Voor wie van Lego en computers houdt, is er vrijdag 13 mei van 15.00 tot 16.30 uur de workshop Lego WeDo. Hier bouwen kinderen met Lego hun eigen robot, die uiteindelijk via een computer te bedienen is. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Een kaartje kost 5 euro en is te koop via flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie. Er is plaats voor maximaal tien kinderen, vol is vol.

VERLOREN

z Fietssleutel met blauwe bovenkant en losse sleutel eraan, omg. Kotter (basketbalveldje). Tel. 06-13668770.

z Grote sleutelbos met Volkswagen Golf-sleutel/meerdere sleutels en een bruin leren koordje eraan. Tel. 06-29141886.

GEVONDEN

z Aan komen vliegen: blauw-grijze parkiet, ong. 3 weken geleden. Tel. 06-12090069.