Vrijwilligers Pax collecteren op Urk


Pax Kinderhulp NOP-Urk nodigt elke zomer twintig kinderen uit om gezonde lucht en plezier te tanken in de Noordoostpolder en op Urk. Het gaat om kinderen uit de omgeving van het Poolse Katowice, die het nodig hebben om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. Die kans krijgen ze tijdens een vakantie in Nederland.

Pax Kinderhulp NOP-Urk zoekt hulp om deze vakanties financieel mogelijk te maken. De gaven worden gebruikt voor de jaarlijkse vakanties en activiteiten voor deze kinderen. De kinderen tussen 9 en 12 jaar logeren in gastgezinnen die hen twee weken gastvrij opnemen. Ook op Urk logeren er deze zomer, van 16 tot en met 31 juli, Poolse kinderen in een vakantiegezin. Tijdens de twee weken in Nederland genieten de kinderen van het leven bij hun vakantiegezin en worden er door Pax Kinderhulp activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie over het werk van Pax Kinderhulp of bij belangstelling om een vakantiegezin te zijn, kan contact worden opgenomen met Martine Verloop via 06-46780925 of via paxnopurk.nl.


Volwassenenbingo
komende zaterdag
in 't Urkerbos

Vakantiepark 't Urkerbos houdt zaterdag een bingo voor volwassenen. Iedereen is welkom; kinderen onder begeleiding van een volwassene. Het spel begint om 20.30 uur, maar de zaal gaat al een half uur eerder open. Een boekje van vijf ronden kost 3,50 euro. Tevens is er een superronde. In de pauze is er gelegenheid om een snack of drinken te kopen. Er zijn mooie prijzen te winnen.