Driepunter Van Veen Gevelrenovatie

De vierde speelronde bij het Hobbyvoetbal leverde een aantal ploegen de eerste overwinning van dit seizoen op. Twee ploegen zijn nog puntloos.


Van Veen Gevelrenovatie heeft afgelopen zaterdag eindelijk de eerste overwinning gepakt. Noordzee International werd met 5-2 verslagen. Na dit doelpuntenspektakel kon Van Veen de eerste punten bijschrijven. Tegenstander Noordzee International is een vriendenteam dat met enkele leuke voetballers een prima team is in de eerste klasse. Ook tegen Van Veen Gevelrenovatie liet de ploeg af en toe prachtige staaltjes voetbal zien. In de openingsfase kwam de ploeg al snel op voorsprong, maar het verzuimde daarna die uit te bouwen. Een oude voetbalwet zegt dan dat het doelpunt aan de andere kant valt, als een team hem zelf niet maakt. Van Veen wist op gelijke hoogte te komen en kwam niet veel later zelfs op een 2-1 voorsprong. Noordzee nam het initiatief weer over en wist na meerdere kansen de verdiende gelijkmaker te scoren. Van Veen was echter niet uit het veld geslagen en wist wederom op voorsprong te komen (3-2). Noordzee moest naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer risico's nemen en ruimtes weggeven. De spelers van Van Veen wisten daar uitstekend van te profiteren en liepen uit naar een, op papier eenvoudige, overwinning van 5-2. Louw Post was man van de wedstrijd met drie doelpunten.


Ook DBF heeft zijn eerste overwinning binnen. Na een schamel punt uit drie wedstrijden, werd afgelopen zaterdag Klein & Knip verslagen. Klein & Knip kreeg legio kansen om de score te openen, maar kreeg de bal niet langs de goed keepende Lub Romkes. Aan de andere kant was één kans genoeg voor een doelpunt. Willem Hoekstra zorgde voor de 1-0 overwinning, zodat DBF zowaar naar boven kan kijken. 


Vlak en Strak mocht lang hopen op een stunt tegen Flevo Elektro, maar kwam net tekort tegen de titelfavoriet. De wedstrijd werd met 2-1 verloren. Scheidsrechter Alle ten Napel maakte tijdens deze wedstrijd zijn debuut op het hobby en deed dat zeer verdienstelijk.

In de tweede klasse boekte Coenen/Werckpost een knappe overwinning op Het Haventje. Het Haventje was nog zonder puntverlies, maar moest met 4-1 zijn meerdere erkennen in Coenen/Werckpost. Die uitslag stond ook op het scorebord bij de wedstrijd tussen Nortec Constructie en Kmr Service. Het elftal van Nortec blijft door deze overwinning koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden.