Leerzaam verlies Urk bij HHC Hardenberg

Beide ploegen waren niet op volle sterkte. Toch werd het voor zowel HHC als Urk een leerzame voetbalavond.


Om mee te draaien in de top van Jack’s League moet het team iedere keer vol aan de bak. Tegen Urk stond niet het volledige eerste elftal van HHC op het veld, maar de vervangers deden des te meer hun best om trainer Bert van Hunenstijn hun kwaliteiten te tonen.

De thuisclub kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Stef Kaptein. Urk had een aantal behoorlijke kansen gekregen, maar die werden niet benut. De voorsprong van de thuisploeg was desalniettemin ietwat tegen de verhouding in.

Het tweede deel was amper begonnen of Urk kwam op gelijke hoogte. De onnavolgbare Pieter Brands bracht de balans in evenwicht. Terwijl Urk probeerde op voorsprong te komen, sloeg HHC voor de tweede keer toe. En opnieuw was het Stef Kaptein die scoorde: 2-1.

Voor Gert Jan Karsten het moment om zijn team op maar liefst vijf plaatsen te wijzigen. Het was voor de nieuwe samenstelling even zoeken naar balans in het elftal. HHC wist nog een keer te scoren. Het doelpunt van Rick Hemmink kwam op het moment dat Urk opnieuw een aantal kansen niet wist om te zetten in een doelpunt. Voor de aanstormende talenten, maar zeker ook voor de routiniers, een leerzame avond.


Opstelling Urk: Jan Marten Romkes (61. Justin Scheffer), Ronald Wezelman, Rick de Boer, Danny van Veen, Pieter de Boer, Marinus Snoek, Fabian Schraal (61. Ferdi Kramer), Fokke Willem Hoekstra (61. Joël Tol), Pieter Brands, Lucas Schraal (61. Tim Ras), Jelle de Boer (61. Andreas Gnodde).