n Orca's Heren kan in rechtstreeks duel titel binnenhalen.
n Orca's Heren kan in rechtstreeks duel titel binnenhalen.

Orca's Heren: Kampioenschap lonkt

De laatst overgebleven concurrent in de strijd om het kampioenschap komt vrijdag naar Urk. De heren van Schol/Orca's nemen het in de eigen sporthal De Vlechttuinen op tegen Hanze Stars uit Zutphen.


Hanze Stars is de enige ploeg die in punten nog gelijk kan komen met Orca’s en dus nog een bedreiging kan vormen in de race richting het kampioenschap. Wat is er mooier dan het behalen van de titel in een rechtstreeks duel met de enige overgebleven concurrent?


De wedstrijd in Zutphen is alweer een lange tijd geleden. Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen. Daarvoor was er bijna een jaar geen competitiewedstrijd gespeeld. Beide ploegen misten wedstrijdritme en dus voelde het spelen van een wedstrijd onwennig aan. Hanze Stars bleek meteen al een tegenstander van hetzelfde kaliber. De ploeg uit Zutphen nam zelfs een flinke voorsprong aan het eind van het derde kwart (51-39). In het vierde kwart zetten de mannen van coach Jurie Bakker een aantal zaken recht en bogen de wedstrijd om in hun voordeel. Op wilskracht en ervaring namen ze de leiding over en sloten de wedstrijd ruim winnend af: 61-77.


Hanze Stars heeft dit seizoen een paar belangrijke wedstrijden gewonnen, maar ook een paar flink verloren van mindere tegenstanders. Het is een ploeg die niet toevallig bovenin meedraait. Aan het begin van het seizoen werd uitgesproken voor het kampioenschap te willen gaan.


Gedurende het seizoen wist Orca's de meeste tegenstanders uit te schakelen in de kampioensrace. Er bleven richting het eind van de competitie vier ploegen over die serieus meededen voor de titel. Een voor een vielen ze af en bleef alleen Hanze Stars over. De mannen uit Zutphen moeten het rechtstreekse duel met Orca's met 16 punten of meer weten te winnen, alleen dan behouden ze een (kleine) kans op het kampioenschap. De Urkers hebben daarna nog twee keer de kans om zich tot kampioen te kronen. Elk ander resultaat zal betekenen dat de titel bij de Urkers terechtkomt.


De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in sporthal De Vlechttuinen.