Topper op Urk voor Schol/Orca's Heren

De mannen van Schol Orca’s Heren spelen vrijdag de eerste thuiswedstrijd van 2022. Na een lange ‘pauze’, is Rebound'73 de tegenstander voor de koploper. 


Het laatste duel dat de heren van Orca's in sporthal Vlechttuinen speelden, dateert van vrijdag 19 november 2021 (68-38 winst op The Jugglers uit Enschede). Nu de competitie weer hervat is mogen ze gelijk aan de bak tegen de nummer 3: Rebound ’73 uit Harderwijk. Een ploeg om serieus rekening mee te houden en zeker niet te onderschatten. Het is een nieuwe tegenstander dit seizoen. De voorgaande seizoenen speelde Rebound nog in een andere competitie en is er nog maar een eerdere ontmoeting geweest. Rebound'73 bezet de derde plek en heeft tien punten uit acht wedstrijden.


Moeizame overwinning

De uitwedstrijd kende een vrij moeizaam verloop. Zaterdag 9 oktober werd er in Harderwijk de toen pas derde wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het ritme was nog niet optimaal en de Urkers hadden de grootste moeite met de stugge Harderwijkers, die er menig afstandsschot in wisten te gooien. Aan de kant van Orca’s was het Stephan Versluis die met wat driepunters het verschil steeds beperkt hield. Uiteindelijk rechtte Orca’s de rug in de slotminuten en won de wedstrijd met 61-67.


Onvoldoende wedstrijdritme

Na de lange periode van stilstand is er nog geen sprake van een goed wedstrijdritme, maar de mannen van Orca's hebben altijd de drive om te winnen. Er wordt weer extra inzet gevraagd van de heren van coach Jurie Bakker. Ook hij zal alle zeilen bijzetten om zijn ploeg te laten winnen. 


Thuisvoordeel

Dat er een groot thuisvoordeel is, blijkt uit de lange periode dat er in de Vlechttuinen geen officiële wedstrijd is verloren. Sinds april 2018 heeft geen enkele ploeg punten meegenomen na een wedstrijd tegen Schol Orca’s Heren. Met de hulp van het publiek willen de mannen dat graag zo houden. De wedstrijd begint om 20.00 uur.