n Havo Next wordt vanaf het nieuwe schooljaar aangeboden.
n Havo Next wordt vanaf het nieuwe schooljaar aangeboden. Foto:

Berechja klaar voor de toekomst

Uniek op Berechja College en toekomstgericht. Dat is Havo Next. ,,Klaar voor een uitdagende toekomst in een snel veranderende samenleving. Omdat onze leerlingen verbredend en verdiepend onderwijs op hoog niveau verdienen en naast theorie zo ook meer praktijk beleven. Bedoeld voor leerlingen met havo-advies, maar zéker ook voor de leerling die meer aankan dan havo'', laat het Berechja College weten.


,,Havo Next is voor ons een logische vervolgstap op onze degelijke havo-onderbouw. Vanaf het nieuwe schooljaar gaat Havo Next van start. We staan open voor vernieuwing en willen onze leerlingen stimuleren tot een ontwikkelingsgerichte en onderzoekende houding. En dat we dat doen met het oog op de toekomst. Tegelijkertijd vergroten we de leefwereld van onze leerlingen en benutten we de ruimte voor eigentijds, levensecht en ervaringsgericht onderwijs. We stimuleren onze leerlingen om zich ondernemend, onderzoekend en creatief te ontwikkelen.'' 

Het Berechja College wil met deze verdiepende en verbredende laag van onderwijs voorkomen dat er aparte 'plusklassen' ontstaan. ,,We willen dat het voor alle havoleerlingen beschikbaar is. Naast een aantal vaste onderdelen zijn er ook keuze-onderdelen. Tegelijk is Havo Next een mooie oefenplaats om te leren samenwerken, onderzoeken, ontwerpen en presenteren. De interessante plusprogramma's zijn voor de sterkere havoleerling een echte uitdaging.'' Zo wordt er bijvoorbeeld Cambridge Engels aangeboden dat opleidt tot internationaal erkende diploma's en ook het vergelijkbare Delf Frans. Daarnaast is er Talent-Oriëntatie, waarmee de leerling elke zes weken bezig is met een ander praktijkgericht onderwerp. Het zogenoemde Honneurs voor havo, is een excellent programma voor uitblinkers. En denk bijvoorbeeld aan Job-shadows, driedaagse meeloopstages. Meer weten? Kijk op berechja.nl.