Wie wint de ondernemersprijs?!


De Bedrijvenkring Urk (BKU) houdt in samenwerking met de gemeente en Rabobank Het Nieuwe Land op donderdag 17 februari om 19.00 uur in De Koningshof een spannende en informatieve ondernemersavond. De winnaars van de ondernemersprijzen Middenstander en Onderneming van het jaar 2021 worden bekendgemaakt onder het genot van een hapje en drankje, en de gemeente deelt informatie over ondermijning en cybercriminaliteit. Leden van de BKU kunnen zich, met voorrang, tot 8 februari aanmelden. Er is een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij. Niet-leden kunnen zich na 8 februari aanmelden, wanneer er dan nog plaatsen beschikbaar zijn.


Heropening winkel
Zus & Zo Kado

De buitenkant van het pand is nog niet helemaal klaar, maar desondanks is vrijdag om 10.00 uur de heropening van Zus & Zo Kado aan 't Klif 5 (oude pand Intertoys). Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe winkel te bewonderen.

Bibliotheek

Energieloket - Aan de slag met energiezuinig wonen? Het Energieloket Flevoland helpt u graag op weg. In verband met Biddag is het Energieloket dit keer op maandag 7 februari van half 3 tot half 5.

Leerwerkloket - Bij vragen over werk, studie of stage is er elke eerste en derde maandag van de maand een inloopspreekuur van tien tot één uur.

Tabletcursus  - ‘Help, ik heb een tablet, maar weet niet precies hoe het allemaal werkt. Wie wil mij dat uitleggen?' Speciaal voor bèbes en bessies is er een tabletcursus in de bieb. Neem een eigen tablet of iPad mee! De (gratis) cursus bestaat uit twee lessen op vrijdagmorgen 4 en 11 februari van 9 tot 10 uur. Er kunnen max. 4 personen meedoen. Aanmelden: flevomeerbibliotheek.nl, aan de balie of bel 088 008 0770.

Vrijdag Blijdag - Deze keer is er een illustratieworkshop. Hiky Helmantel gebruikt bij deze worskhop versjes uit haar boek ‘Rijmelsteeltje’, waarbij de kinderen de vertaling van tekst naar beeld gaan maken, net zoals een echte illustrator dat ook doet. Tijd: 16.00 tot 17.00 uur. Reserveren van kaarten via flevomeerbibliotheek.nl of bij de infobalie.

Stop-motion - Wil jij weten hoe animatiefilms gemaakt worden en er zelf ook een maken? Doe dan mee met de workshop stop-motion. Vrijdag 11 februari van 15.00 tot 16.30 uur. Kaarten kosten vijf euro en zijn te reserveren via flevomeerbibliotheek.nl of bij de infobalie.