n Jelle de Boer op weg naar het doel van VVOG (archieffoto).
n Jelle de Boer op weg naar het doel van VVOG (archieffoto). Foto:

Urk deelt punten in oefenwedstrijd met VVOG

Een puntendeling in het oefenduel tussen VVOG en Urk leek aanvankelijk niet haalbaar. Toch poetste de equipe van Gert Jan Karsten een ruime achterstand weg. De 3-3 eindstand was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Urk lijkt op stoom te komen voor de herstart van de competitie, aanstaande zaterdag.


Niet alle voetballiefhebbers die op weg waren naar Harderwijk hebben de oefenwedstrijd kunnen zien. Gedwongen om via de A28 te rijden, belandde een flink aantal in de file ter hoogte van Oldebroek. Een ernstig ongeluk verhinderde een vrije doortocht richting het oefenduel. Na een vier uur durende periode van stilstaan kwam dit deel van de aanhang om 24.00 uur terug op Urk, zonder maar iets van de oefenpartij te hebben gezien.


VVOG wachtte niet en sloeg binnen twintig minuten tweemaal toe. William de Boer zorgde ervoor dat de achterstand niet groter werd. Met een fraaie treffer gaf hij zijn ploeg hoop op een goed resultaat: 2-1. Het antwoord van VVOG liet echter niet lang op zich wachten. De ploeg van vertrekkend trainer Raymond Schuurman liet nog voor de pauze een derde doelpunt aantekenen door Mitchel Dijkman.


Dat er kansen lagen om te scoren werd in het eerste deel al duidelijk. Klaas Romkes had dat in die periode ook al gezien vanaf de zijkant. Zijn invalbeurt werd bekroond met de aansluitingstreffer, waardoor de stand op 3-2 kwam. Kort daarvoor was een vrije trap al op de lat geƫindigd. Het leek er op dat beide ploegen zich al met deze stand verzoend hadden. In de slotminuut mocht Urk echter een strafschop nemen. Jelle de Boer werd binnen de zestien vastgehouden en ging naar het kunstgras. Penaltyspecialist Riekelt Jan Brands had ook deze keer geen moeite de elfmetertrap in een doelpunt om te zetten: 3-3.


Content

Aanvoerder Bennie Dunnink was content met het gelijkspel: ,,Het was een leuke pot voetbal. Lekker om na de forse nederlaag tegen ACV dit resultaat te bereiken. Het was tegen ACV de grootste nederlaag van Urk die ik heb meegemaakt. Dat hakt er even flink in. Wij hebben ons goed herpakt en lekker gespeeld tegen VVOG."


Opstelling Urk: Richard Strijker (65. Hendrik Bakker), Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer (46. Marinus Snoek), Riekelt Jan Brands, Lucas Nagel (46. Pieter Brands), Johannes Schrijver, Lucas Tol (60. Jelle de Boer), Riekelt Nentjes, William de Boer (60. Klaas Romkes), Hessel Snoek (60. Lucas Schraal).