Urk hervat competitie tegen ONS Sneek

Urk wijdt zaterdag het nieuwe hoofveld in met een thuiswedstrijd tegen ONS Sneek. Het is de herstart van de competitie die eind november vorig jaar zijn laatste speeldag kende. Naast deze ontmoeting zijn er nog twee wedstrijden, die gezien worden als inhaalwedstrijden. Volgende week is er opnieuw een inhaalprogramma. Urk is dan vrij. 


Regen of wind, het zal de inhaalwedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld tussen Urk en ONS Sneek niet verhinderen. De equipe van Gert Jan Karsten weet wat de uitdaging is om in ieder geval na zaterdag een week lang alleen aan de leiding te kunnen gaan.

De competitiewedstrijd tegen ONS Sneek stond eerder voor 13 november 2021 op het programma. De wedstrijd vond toen geen doorgang omdat er binnen de selectie van ONS Sneek een aantal coronagevallen waren geconstateerd. Toen de wedstrijd in december nogmaals op het programma werd gezet, maakte ONS Sneek gebruik van de mogelijkheid, om zonder opgaaf van redenen, de wedstrijd niet te laten doorgaan. Velen hadden ernaar uitgekeken, vooral omdat er nog iets recht te zetten was door Urk. De ploeg verloor acht jaar geleden de bekerfinale van het district Noord. Niet alleen omdat de Friezen beter waren, maar zeker ook omdat de arbitrale leiding niet in staat was mee te gaan in het niveau en het belang van deze wedstrijd.


Koppositie centraal

Zaterdag nieuwe kansen voor de ploeg van Gert Jan Karsten. Niet alleen om het resultaat van de bekerfinale definitief te vergeten. De koppositie staat eveneens, en misschien nog wel belangrijker, centraal. Als Urk wint is de ploeg in ieder geval alleen koploper. De concurrentie moet dan de achterstallige wedstrijden nog maar zien te winnen. De druk ligt in dat geval dus bij SC Genemuiden en Eemdijk.

Zoals het zich begin deze week liet aanzien kan Gert Jan Karsten, met uitzondering van Jan van Slooten, over een fitte selectie beschikken. Bij ONS Sneek zijn er een paar twijfelgevallen. De ploeg uit Sneek mag dan wel de op een na meest gepasseerde defensie hebben (waaronder negen doelpunten tegen Eemdijk), in scorend vermogen doet de tegenstander niet onder voor Urk.


De wedstrijd op Sportpark De Vormt begint om 15.00 uur. Scheidsechter is routinier Wouter Wiersma uit Drachten.