ZVV Urk hervat competitie

Na een maandenlange competitiestop, kunnen de zaalvoetballers van ZVV Urk/De Kof eindelijk weer aantreden in de eerste divisie A. Vrijdagavond om 19.30 uur mag de ploeg aantreden in Heerhugowaard tegen FC Marlene 2.


Bijna drie maanden heeft de zaalvoetbalcompetitie stilgelegen. ZVV Urk/De Kof speelde 5 november voor het laatst. Toen werd de thuiswedstrijd tegen IFC Zwolle met 5-2 gewonnen. Het is dan ook moeilijk aan te geven waar de selectie van coaches Andy de Jong en Ed Abels op dit moment staat qua wedstrijdritme. De afgelopen weken werd er al fanatiek getraind om de ontstane achterstand in wedstrijdconditie bij te werken en om tevens het groepsproces weer op gang te brengen. In de voorbije weken hebben de spelers via de interne competities al wel het nodige ritme opgedaan en afgelopen vrijdag werd er geoefend tegen Heracles Almelo (0-6 nederlaag). 


De competitie wordt dus hervat en zal volledig uitgespeeld worden. Een blik op de stand leert dat De Kof ten opzichte van de bovenste ploegen nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft. Qua verliespunten draaien de Urkers dus bovenin mee, mochten ze deze 'tegoed-wedstrijden' winnend afsluiten. Momenteel bezet De Kof een zesde plek op de ranglijst en FC Marlène 2 een negende plek, met drie punten minder dan de Urkers. Uitwedstrijden in Heerhugowaard blijken al een aantal jaren een flinke opgave voor ZVV Urk. De voorgaande ontmoetingen in Sporthal Waardegolf wisten de Urkers nimmer te winnen. De laatste onderlinge wedstrijd dateerde alweer van 22 februari 2019, toen werd het 4-4. De wedstrijd in Sporthal Waardegolf begint om 19.30 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.