Het geheime wapen

'En bid voortdurend voor alle heiligen.' 

Efeze 6 : 18 


Als je aangevallen wordt, kun je je op allerlei manieren proberen te verdedigen. Je kunt je verdedigen met je handen of met je voeten. Je kunt iemand een klap verkopen of een schop geven. 


Paulus zegt dat wij ons in de geestelijke strijd ook kunnen verdedigen met onze handen. Maar dan niet met gebalde vuisten, maar met gevouwen handen. Bidden is ook een wapen. Bidden is een geweldige kracht. Een wapen niet alleen ter verdediging van onszelf, maar vooral ook voor anderen! 


In de geestelijke strijd gaat het niet alleen om onze belangen. Je bent soldaat in een groot leger. Je hoort bij elkaar. Als één lid lijdt, lijden de anderen mee. 


De Here Jezus Christus heeft tijdens Zijn strijd op aarde ons dat bidden voor elkaar voorgedaan. Zijn strijd was heel zwaar. Maar Hij vergat zelfs in dat verschrikkelijke gevecht met de satan anderen nooit. 'Maar ik heb voor je gebeden', zegt Hij, 'opdat je geloof niet zou bezwijken.' Zelfs aan het kruis bad Hij voor hen die Hem terecht hadden gesteld. En ook nu in de hemel bidt Hij voor Zijn volk. 


Op het gebed van Gods kinderen voor anderen wil God grote dingen doen. In het boek Job lezen we dat het leven van de vrienden van Job afhankelijk was van de voorbede van Job. God sprak: 'Job, Mijn dienaar, zal voor u bidden, want Ik ben alleen hem goedgezind. Dan zal Ik jullie niet blootstellen aan schande.' God is gevoelig voor de voorspraak van Zijn kinderen. 


Gebed 

Here, ik dank U dat U ons wilt leren bidden. Graag willen wij bidden voor onze medebroeders en zusters in de strijd. Sta hen bij in de moeilijkste momenten. Amen.