Noordscheschut eerste degradant

De eerste degradant is bekend. Noordscheschut verloor op eigen veld van Berkum en daarmee is het pleit beslecht. Het heeft er alle schijn van dat NSC Nijkerk de tweede degradant wordt. SC Genemuiden verloor opnieuw waardoor Urk, ondanks het gelijkspel tegen NSC Nijkerk, een punt uitloopt op de achtervolger.

Eén doelpunt van Berkum en het lot van Noordscheschut was bezegeld. Met nog geen doelpunt gemiddeld per wedstrijd en met maar liefst 65 tegendoelpunten kon degradatie naar de eerste klasse niet uitblijven.

Eemdijk is weer terug in de kampioensrace. De Bunschoters zetten HZVV met veel moeite opzij. De thuisploeg nam de leiding, HZVV kwam na een kwartier in de tweede helft op gelijke hoogte. Toch wist Eemdijk zich met een tweede treffer van de bezoekers te ontdoen.

Swift en SDC Putten scoorden ieder twee keer. Na een 2-0 ruststand voor de Amsterdammers kwamen de bezoekers toch nog terug. De gelijkmaker werd pas in de slotminuut op het scorebord gebracht.

Volendam nam de leiding tegen SC Genemuiden. De Genemuiders kwamen weer op gelijke hoogte. Terwijl de wedstrijd op een puntendeling leek af te stevenen, sloeg Volendam tien minuten voor tijd toch weer toe. Ondanks een dot van een kans voor SC Genemuiden in de laatste minuut, eindigde de ontmoeting met drie punten voor Volendam.

DETO Twenterand had een uitschieter tegen Buitenpost. De Friezen kwamen er niet aan te pas. Het gevolg was een grote overwinning van de oostelijke ploeg. Het resultaat is een zesde plaats op de ranglijst.

ONS Sneek won van De Dijk waardoor beide ploegen nu 29 punten hebben. Onderaan de ranglijst moeten acht ploegen zich uit de nesten zien te werken in de komende weken. De ploeg uit Sneek staat in de derde periode op twee punten achter Urk, dat lijstaanvoerder is.

Op bezoek bij Flevo Boys kon AZSV drie punten pakken. Nadat de bezoekers een toegekende strafschop hadden verzilverd was het gedaan met de veerkracht van de Emmeloorders. Flevo Boys is nog niet veilig, de Aaltenaren hebben elf punten meer.

Urk         26         17         6         3         57        56-27

SC Genemuiden +         26         16         4         6         52         57-26

Volendam +          26          16          4         6          52         66-41

Eemdijk         26         16         3         7         51         61-32

AZSV         26         14         3         9         45         42-38

DETO Twenterand         26         11         9         6         42         50-39

HZVV         26        9        8        9        35        36-34

Berkum         26        8        10        8        34        33-33

Flevo Boys         26         11         1         14         34         42-48

Swift         26        8        9        9        33        47-44

SDC Putten         26         9         3         14         30         36-38

De Dijk         26        8        5        13        29        22-31

Buitenpost         26         8         5         13         29         24-36

ONS Sneek         26         9         2         15         29         46-74