Gert Jan Karsten: ‘Wij zijn er nog lang niet’

Het was niet gespeeld. Zijn gezicht sprak boekdelen. Gert Jan Karsten was bijna niet aanspreekbaar, zo teleurgesteld was hij in de prestatie van zijn team. Juist tegen degradatiekandidaat NSC Nijkerk had Urk drie punten kunnen pakken. ,,Dan hadden wij op zeven punten voorsprong gestaan."


De oefenmeester uit Nunspeet had gelijk. Zijn ploeg liet hem deels in de steek, deze middag. ,,Zij gaan op een lijn verdedigen, vlak voor het eigen doel. Daarmee speel je deze tegenstander in de kaart", zegt hij.


Even was er sprake van een klein beetje opluchting toen bekend werd dat SC Genemuiden had verloren van Volendam. Om meteen weer vooruit te denken aan de wedstrijd van komende zaterdag: ,,Eemdijk heeft ook gewonnen en staat op zes punten achterstand van ons. Die hebben nog niets en zullen zaterdag vol voor de winst gaan om de titel van de derde periode te kunnen pakken. Juist daarom hadden wij de twee extra punten hier uit Nijkerk mee moeten nemen.”


Over het gebrek aan stootkracht voorin liet hij zich voorzichtig uit: ,,Van de kansen die wij krijgen moet er gewoon een aantal in doelpunten worden omgezet."