n Jelle de Boer (9) kopt zijn ploeg naar een1-2 voorsprong.

Onnodig puntverlies

Waar een eenvoudige overwinning had kunnen en moeten worden behaald, eindigde de uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk in een teleurstellende puntendeling. En dan mag de ploeg van Gert Jan Karsten van geluk spreken dat de degradatiekandidaat er niet alsnog met de winst vandoor gaat.

De ploeg van Gert Jan Karsten staat bekend om de winnaarsmentaliteit die het uitstraalt, vooral tegen ploegen die op papier sterker of gelijkwaardig zijn. Maar als Noordscheschut of NSC Nijkerk de tegenstander zijn, is daar vaak weinig of niets van te zien. Juist in deze fase van de competitie is het van belang dat het tegen 'mindere' ploegen ook die onoverwinnelijkheid uitstraalt.

De eerste helft is al bijna voorbij gekabbeld als NSC Nijkerk weet te profiteren van een van die momenten waarop een aantal Urker spelers elkaar aankeek. Richard Strijker is kansloos op het schitterend geplaatste afstandsschot van Yannick Cornelisz, die daarmee de thuisclub op voorsprong zet.

Urk moet dus nog voor het rustsignaal in de achtervolging. De koploper heeft wel veel balbezit, maar is heel onzorgvuldig in de opbouw. Toch weet deze nog in de eerste helft op gelijke hoogte te komen. De hardwerkende Lucas Schraal laat met een geplaatste schuiver doelman Velanas van de gastheren kansloos. Een golf van opluchting ging er door de grote groep Urker supporters, die echter wel kritisch bleven over het spel van hun favorieten.

Pinchhitter

Met Jelle de Boer in de punt van de aanval ging Urk in het vervolg van de wedstrijd op zoek naar de winst. Het inbrengen van de boomlange aanvaller was een goede greep, want de invaller kopte na een kwartier spelen in de tweede helft de 1-2 in het net. NSC Nijkerk hapte even naar adem.

Urk probeerde wel een derde doelpunt te maken, kreeg daarvoor voldoende mogelijkheden, maar verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het offensief van Urk zakte, richting het einde van de wedstrijd, langzaam weg. NSC Nijkerk trok het initiatief naar zich toe. De Nijkerkers wensten zich niet neer te leggen bij een nederlaag. De beloning voor hun niet aflatende ijver volgde vijf minuten voor tijd. Een vrije trap werd voor het Urker doel geslingerd. Terwijl vrijwel iedereen oog had voor de bal, sloop invaller Renee Troost door de Urker verdediging en schoof moeiteloos de bal in het doel achter een kansloze Richard Strijker: 2-2.

Twee kostbare punten bleven achter in Nijkerk, bij een ploeg die op het punt staat te degraderen.

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Bennie Dunnink,. Iede den Dulk, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes, Johannes Schrijver, Lucas Tol, Hessel Snoek, Klaas Romkes (46. Jelle de Boer), Lucas Schraal (66. William de Boer).

Scoreverloop: 38. Yannick Cornelis 1-0, 45. Lucas Schraal 1-1, 61. Jelle de Boer 1-2, 85. Renee Troost 2-2.

Scheidsrechter: J.S. Boringa