n Zaalvoetballers verliezen van Futsal Winsum (archieffoto).
n Zaalvoetballers verliezen van Futsal Winsum (archieffoto). Foto:

ZVV Urk/Bakkerij De Kof laat winst liggen

Kansen waren er genoeg in de Ripperdahal voor de zaalvoetballers van Bakkerij De Kof, met name in de tweede helft. In de absolute slotfase kregen de Urkers het deksel op de neus en bleven de punten in Winsum: 3-1.

De start van de wedstrijd was afwachtend. Geen van beide ploegen wist echte kansen te creƫren. Na tien minuten spelen was de eerste echte mogelijkheid voor de Urkers wel meteen raak. Willem Snoek veranderde van dichtbij het schot van Jelbert Loosman van richting en zette De Kof op voorsprong. Vlak voor rust maakte Futsal Winsum de gelijkmaker, door onnodig balverlies achterin.

Meteen na het begin van de tweede helft wist Futsal Winsum op voorsprong te komen. Dit keer profiteerden de gastheren van een van richting veranderde bal, die daardoor bij de tweede paal kon worden binnengetikt. Urk pakte daarna wel het initiatief en kreeg de nodige kansen om de gelijkmaker te maken. Naarmate de tijd verstreek moest Urk mee risico nemen, waardoor Futsal Winsum kansen kreeg de wedstrijd te beslissen. Pas nadat De Kof weer vier kansen had gemist, wist de thuisploeg in de voorlaatste minuut te scoren en zo de overwinning binnen te halen: 3-1.

ZVV Urk/Bakkerij De Kof speelt in het slot van de competitie nog vier wedstrijden, waarvan drie op Urk. De Kof 2 deed wel goede zaken. Het won van Real Camaradas met 2-4 en heeft promotie naar de topklasse nog volledig in eigen hand.