Afbeelding
Foto:

Jeugdleden van ZCU'78 op kamp

Een groot aantal jeugdleden van zwemvereniging ZCU'78 is vorige week op kamp geweest in Heino. Drie dagen vol met activiteiten en weinig slaap.


36 jeugdleden in de leeftijd van vijf tot en met zestien jaar vertrokken woensdag met zeven begeleiders naar Summercamp Heino. De eerste activiteit was al tijdens de heenreis, toen de kinderen vijf kilometer voor het camp werden gedropt met de opdracht via gps de route naar het kamp te vinden. Na aankomst en verdeling van de kamers werden witte t-shirts beschilderd met lichtgevende verf, die 's avond werden aangetrokken tijdens het midgetgolfen met backlight.


Donderdag stond er een challenge run op het programma. Tijdens verschillende uitdagingen, zoals het hoogteparcours, de klimtoren, boogschieten en kanovaren, moesten de deelnemers leren zichzelf uit te dagen, samen te werken en te communiceren. Iedereen deed mee om zo voor het beste resultaat te gaan. Voor de winnaars was er een leuke prijs.

Na de challenge werd er tijd vrij gemaakt om te zwemmen. Na het avondeten was er een gezellige bingo waar diverse leuke prijzen mee te winnen waren.


De laatste dag werd attractiepark Slagharen bezocht. Moe maar voldaan kwamen de deelnemers rond 17.00 uur weer veilig terug op Urk en kon er eindelijk geslapen worden, want daar was tijdens het kamp weinig van gekomen.