Voorbeschouwing

Hoofdklasse B


Degradatie voor NSC Nijkerk?


Volgt NSC Nijkerk Noordscheschut naar de eerste klasse? Daar twijfelen nog maar weinig voetballiefhebbers aan. De Nijkerkers moet zelf winnen, vier concurrenten mogen geen punten pakken. En bovenaan? Wat is het spannend!


Het lot van NSC Nijkerk ligt zaterdag in handen van DETO Twenterand. De oostelijke thuisclub is op eigen veld moeilijk te verslaan, dus lijkt het zwaard van Damocles te vallen voor de ploeg uit Nijkerk.


Welke club wint het Friese onderonsje tussen Buitenpost en ONS Sneek. De ploeg uit Sneek is sinds het vertrek van Jan Vlap bezig aan een metamorfose. De tegenstander wacht dus een lastige klus op eigen veld. Beide ploegen moeten winnen om uit de gevarenzone te ontsnappen, terwijl ONS Sneek maar twee punten achter Urk staat in de derde periode.


Het duel tussen Noordscheschut en HZVV is op papier een ontmoeting met weinig betekenis. Maar wie de verhoudingen tussen de stadsclub HZVV en dorpsclub Noordscheschut kent, zou deze kraker graag willen bijwonen.


Als SC Genemuiden verliest bij SDC Putten dan zal de vertwijfeling van de laatste weken plaats maken voor een onrustige periode. De Puttenaren hebben de punten hard nodig om de degradatiezorgen te verkleinen.


Als Berkum weet te winnen van Volendam, dan is de Zwolse ploeg zo goed als zeker gevrijwaard van promotie-degradatievoetbal. Volendam gaat voor de laatste kans op de titel. Berkum strijdt nog mee om de derde periode.


Wil AZSV blijven hopen op de titel van de derde periode, dan moet Swift aan de kant worden geschoven. De Amsterdammers gaan in dat geval nog een hele moeilijke slotfase van de competitie tegemoet.


In theorie is Flevo Boys nog niet veilig. Als men zaterdag van De Dijk wint, is lijfsbehoud vrijwel zeker. Voor de Amsterdammers zou dat slecht nieuws betekenen, want promotie-degradatiewedstrijden blijven op de loer liggen.


Programma 14 mei

Noordscheschut-HZVV

Buitenpost-ONS Sneek

SDC Putten-SC Genemuiden

AZSV-Swift

Berkum-Volendam

DETO Twenterand-NSC Nijkerk

Urk-Eemdijk

De Dijk-Flevo Boys