Afbeelding

Peter en Robin,

nieuwe wijkagenten

Sinds een aantal weken is Urk weer twee wijkagenten rijker. 

Op verzoek van de krant stellen ze zich graag kort aan de inwoners van Urk voor.


Peter van Tilborgh:

Hallo, mijn naam is Peter van Tilborgh. Ik ben 41 jaar, getrouwd en vader van twee ontzettend lieve meiden. Met mijn gezin woon ik in Dronten.


Loopbaan:

In 1998 ben ik begonnen bij de marechaussee. Na een paar jaar heb ik een carrièreswitch gemaakt en ben ik vijf jaar werkzaam geweest in de grafische sector. In 2010 begon het weer te kriebelen en heb ik de opleiding tot politieagent gevolgd. Mijn standplaats werd Almere, waar ik me vooral bezig heb gehouden met de opsporing van verdovende middelen.


Urk:

Sinds zes weken ben ik nu aan het werk op Urk, als Wijkagent Industrieterrein, met als speciaal aandachtspunt ‘ondermijning’. Een actueel onderwerp dat me zeker aanspreekt. De afgelopen periode stond vooral in het teken van het leggen van contacten met de ondernemers, maar ondertussen werd er natuurlijk al wel toezicht gehouden en, waar nodig, handhavend opgetreden.


Robin Slager:

Hoi, ik ben Robin Slager, 32 jaar, getrouwd en vader van een zoon. Woonachtig in Almere en samen met mijn vrouw in blijde verwachting van een tweede telg.


Loopbaan:

Als 21-jarige ben ik na de opleiding mijn carrière als politieagent gestart in Haarlem. Daar maakte ik ook deel uit van de ME. Na zeven jaar Haarlem ben ik aan de slag gegaan in Almere (twee jaar) en bij de verkeerspolitie Midden-Nederland (een jaar).


Urk:

Ik ben nog maar twee weken werkzaam als agent op Urk. Mijn functie is Wijkagent Jeugd en als aandachtspunt heb ik ‘verkeer’ meegekregen. Sommige (te) jeugdige scooterrijders hebben ondertussen al met mij kennisgemaakt toen ze me tegenkwamen op de motor.

Afbeelding