Afbeelding
Foto:

Voorbereidingen

Urkerdag

Pinksterzaterdag komt steeds dichterbij en de Commissie Urkerdag deelt al diverse activiteiten die op het programma staan. Aanmelden van eigen activiteiten of je Urker pleintje kan nog tot en met zaterdag 28 mei via een bericht naar 06-12975862. Er kan tevens een verzoek ingediend worden voor veiligheidshekken en een afvalcontainer.


Dinsdagavond 31 mei is er vanaf half acht een Urkerdag-klederdrachtveiling in Het Irene. Kleding en sieraden indienen voor de veiling kan op zaterdag 28 of maandag 30 mei bij Betty Weerstand op Lange Dam 28 (0527-682535). Entree voor de veiling bedraagt twee euro; je krijgt een biednummer en een catalogus met de veilingstukken. Personen in klederdracht hebben vrij toegang.


Breiwedstrijd

Nieuw dit jaar is een breiwedstrijd van een aantal uren. Op locatie kan worden ingeschreven, waar twee breipriemen en een bol wol verstrekt worden. In de middag wordt het gebreide stuk ingeleverd. Eén van de jongere en één van de oudere garde met de meeste rijen wint een prachtige prijs.


Muziekpleintje

Bij Ut Kunstige Vissers Ussien in Wijk 4 wordt een speciaal muziekpleintje ingericht. Na voorinschrijving kunnen jonge en oude Urker muzikanten vijf tot vijftien minuten hun repertoire ten gehore brengen. Belangrijke regel is dat de muziek aansluit bij Urkerdag (bij voorkeur in het Urkers), en zelf begeleid wordt met een instrument of digitale muziek. Er is een professionele geluidsinstallatie met vier microfoons en diverse inpluggen aanwezig. Voor aanmelding: zie Facebook van Commissie Urkerdag.


De Urkerdag commissie roept jong en oud nogmaals op om leuke, sfeervolle of nostalgische activiteiten te organiseren op Urkerdag. De commissie is te vinden op Facebook en Instagram, voor aanmelding en vragen.