n Staand: Rebecca Bloed en Julia Bakker. Zittend: Marjalie van Slooten en Carolien Korf
n Staand: Rebecca Bloed en Julia Bakker. Zittend: Marjalie van Slooten en Carolien Korf

Mooie prestaties tijdens springwedstrijd

Tijdens de meivakantie werd er door de jeugdspringers van CGV Urk deelgenomen aan een regionale wedstrijd individueel springen in Nieuwleusen.


De wedstrijden werden geopend door de meiden die op het hoogste niveau springen. Julia Bakker behaalde een derde plaats op het onderdeel kastspringen met plankoline. Rebecca Bloed zette een hele mooie prestatie neer in voorbereiding op de plaatsingswedstrijden voor het NK op 21 mei. Ze was de beste op de onderdelen minitrampoline en springtoestel met minitrampoline, waardoor ze twee gouden medailles meenam naar Urk. Carolien Korf liet mooie sprongen zien over de kast, maar stond net naast het podium met een vierde plaats. Marjalie van Slooten maakte geen fouten en sprong vooral op airtrack heel goed met de hoogste moeilijkheidswaarde. Dat leverde haar een mooie achtste plaats op.


Tijdens de middagwedstrijden was het de beurt aan de niveaus C, D en E. Marit Belmer mocht bij niveau C het podium op bij het onderdeel kast met plankoline, waar ze de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. De achtjarige Lizzy Jelies deed voor het eerst mee aan een wedstrijd en wist met twee zilveren plakken, op airtrack en kast met minitrampoline, terug te keren.


CGV Urk kan terugkijken op een mooie wedstrijd met goede prestaties. Een ideale voorbereiding voor de volgende wedstrijd in Drachten op 21 mei. Daar kan plaatsing afgedwongen worden voor het belangrijkste toernooi van het jaar, het NK in Ahoy Rotterdam.

n Marit Belmer en Lizzy Jelies.