n Iede Nentjes presenteerde zich vaak als extra rechteraanvaller.

Urk kansloos tegen Eemdijk

Het loopt even niet bij Urk. De eerste tekenen waren er al bij Noordscheschut en NSC Nijkerk. Tegen Eemdijk was het al niet beter. Veel individuele en vooral tactische fouten leidden een forse nederlaag op eigen veld in. De eerste dit seizoen, dat wel.

Trainer Willem Romp van Eemdijk had zijn huiswerk op orde. Bij balbezit van Urk werd een hechte verdedigingslinie neergezet, waar Urk zich geen raad mee wist. Het was vooral aan doelman Richard Strijker te danken dat Urk het eerste deel van de wedstrijd zonder schade kon doorkomen. De defensie van de koploper stond op een lijn te verdedigen en liet zich een aantal keren bijna verrassen door diepgaande spelers van de gasten. De onderlinge coaching bij de spelers van Urk liet duidelijk te wensen over.

Eemdijk profiteerde door de zwakke plekken bij Urk bloot te leggen. Het uitverdedigen werd bij Iede den Dulk neergelegd en dat is niet de meest sterke kant van deze jonge verdediger. Halverwege de eerste helft kwam Eemdijk verdiend op voorsprong toen Michel Goossensen vanaf twintig meter de bal onhoudbaar achter Richard Strijker schoot..

Dat het in de eerste helft niet liep bij de ploeg van Gert Jan Karsten werd ook door de trainer ingezien. Voor de eerste keer in een competitiewedstrijd bracht hij bij het begin van de tweede helft meteen vier andere spelers binnen de lijnen. Een aanpak die niet gelijk het gewenste resultaat had.

Nadat Eemdijk eerst twee kansen om zeep had geholpen, kwamen er toch mogelijkheden voor de thuisclub. Klaas Kramer kopte over, William de Boer en Jelle de Boer konden de bal net niet raken. Het waren tekenen van hoop op een beter resultaat. Niet veel later kreeg William de Boer de bal aangespeeld maar hij schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.

Met nog een kwartier op de klok zette Gert Jan Karsten zijn laatste troef in: Klaas Romkes kwam in het veld voor Riekelt Nentjes. Urk zette nog een keer aan, maar kreeg een paar minuten later een discutabel doelpunt tegen. Een speler van Eemdijk kreeg de bal tegen zijn hand en werd niet bestraft. De uitval van de bezoekers was fataal voor Urk: 0-2. Met een derde doelpunt in de blessuretijd van de wedstrijd strooiden de Bunschoters nog wat extra zout in de Urker wonden.

Urk, spelers en staf, moeten aan de bak om voor de laatste drie wedstrijden de zaak weer op de rit te krijgen. De voorsprong van twee punten is er nog steeds. De titelkansen liggen nog steeds in eigen hand. Wat rest zijn de wedstrijden tegen ONS Sneek, Berkum en SC Genemuiden.

Opstelling Urk: Richard Strijker, Iede Nentjes, Bennie Dunnink, Iede den Dulk (46. Klaas Kramer), Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes (75. Klaas Romkes), Johannes Schrijver, Lucas Nagel (46. Pieter Brands), Lucas Schraal (46. Jelle de Boer), Hessel Snoek, Lucas Tol (46. William de Boer).

Scoreverloop: 25. Michel Goossensen, 82. Nigel van Zelst 0-2, 90. Frank Heus 0-3.