Degradatie voor NSC Nijkerk

Na Noordscheschut is NSC Nijkerk de tweede degradant geworden van de hoofdklasse B. De Nijkerkers verloren zaterdag van DETO en zagen daardoor hun lot bezegeld worden. Urk blijft ondanks de nederlaag op de eerste plaats staan. Het wordt dringen geblazen in de strijd om de titel. Wie heeft de sterkste zenuwen?

Na ruim een kwartier kwam SC Genemuiden aan de leiding tegen SDC Putten. Pas diep in blessuretijd kon het tweede doelpunt van de Genemuiders worden bijgeschreven.

Volendam stond tot minuut 85 op een 0-1 voorsprong bij Berkum. Niet veel later was het gelijk. Vervolgens nekte een eigen doelpunt de Zwolse ploeg.

Genemuiden en Volendam doen door deze overwinningen weer volop mee aan de titelstrijd.

Bij rust had Noordscheschut een 1-0 voorsprong. In het tweede deel overklaste HZVV de buren en scoorde drie keer. De burenstrijd is dus goed afgelopen voor de 'stadsen' uit Hoogeveen. Noordscheschut was al gedegradeerd en kon niet voor een stunt zorgen.

De strijd om de titel ‘wie is de beste hoofdklasser uit Friesland’ is gewonnen door Buitenpost. De noordelijke Friezen maakten op eigen veld drie doelpunten, één meer dan ONS Sneek dat hierdoor op PD-plek bleef staan.

AZSV bakte er weinig van in de thuiswedstrijd tegen Swift. De Amsterdammers gingen huiswaarts met een ruime, dik verdiende overwinning. Met vijf treffers boekte Swift de grootste overwinning in de Hoofdklasse B.

In Vriezenveen maakte DETO Twenterand een einde aan alle illusies van NSC Nijkerk. De ploeg uit Nijkerk mag volgend seizoen in de eerste klasse acteren. De opbouw van een nieuw team kan beginnen.

Flevo Boys kwam op bezoek bij De Dijk niet verder dan een puntendeling. Beide ploegen troffen een keer doel. Beide ploegen zijn nog steeds niet in veilige haven.

Urk         27        17        6        4        57        56-30

SC Genemuiden +         27         17          4         6         55         59-26

Volendam +        27         17         4         6         55         68-42

Eemdijk        27        17        3        7        54        64-32

DETO Twenterand         27         12         9         6         45         53-40

NSC Nijkerk **        27        4        6        17        18        23-58

Noordscheschut **         27         3         4         20         13         22-68