Trainer Gert Jan Karsten:

‘Mindere aflevering Urk'

Verliezen, het is niet te voorkomen dat het een keer gebeurt. Juist in de zo belangrijke wedstrijd tegen Eemdijk, en ook nog op eigen veld, komt een forse nederlaag hard aan. “Maar wij hebben het aan onszelf te danken. Wij zijn na het eerste kwartier gestopt met voetballen. Daarbij hebben wij onze rechter aanvalskant onvoldoende benut”, zegt Gert Jan Karsten.


Collega Willem Romp had zijn analyse van Urk goed uitgewerkt: “Het was geen gemakkelijke middag. Maar dat weet je als je tegen de koploper speelt. Wij wisten dat de backs van Urk niet al te snel zijn en dat die ook nog eens hoog spelen”, zegt hij.

De oefenmeester van Eemdijk was duidelijk in zijn mening als het erom gaat welke ploeg zaterdagmiddag de beste was: “Na de eerste tien minuten waren wij de bovenliggende partij. Daarna zijn wij erin geslaagd de wedstrijd te laten kantelen. Na deze overwinning ligt de titelstrijd weer. Alleen, wij zijn nog steeds afhankelijk van drie andere ploegen. Het enige wat wij moeten doen is zelf winnen en kijken hoe het verder loopt.”


Gert Jan Karsten wijst erop dat Urk nog drie hele zware wedstrijden te wachten staat: “ONS Sneek en Berkum doen nog volop mee om de titel van de derde periode. En de laatste wedstrijd spelen wij uit bij SC Genemuiden. Maar wij staan nog steeds bovenaan.”