n Het kampioensteam samen met de sponsor op de foto.

Mooi kampioensfeest voor Schol/Orca's Heren

Vorige week kregen de Urker basketballers een enorme domper te verwerken door het afzeggen van Hanze Stars, waardoor alle festiviteiten konden worden afgeblazen en Orca’s dus het kampioenschap in de schoot geworpen kreeg. Vrijdag kwam Batouwe uit Bemmel wel naar sporthal Vlechttuinen en kon Orca’s alsnog een soort kampioenswedstrijd spelen.

Coach Jurie Bakker moest het doen zonder Rick van Eerde en Klaas Jan Scheffer. De jonge Ruben Visser werd aan de selectie toegevoegd.

Meteen vanaf de start was het niveauverschil duidelijk tussen beide ploegen. Orca’s kreeg de eerste score te verwerken, maar vervolgens werd flink gas gegeven en maakte het een 17-0 run binnen drie minuten. De Urker schutters noteerden een paar fraaie driepunters en met veel fast-breaks en een strakke verdediging werd in korte tijd een stevige voorsprong opgebouwd. De kampioenen wilden met mooi en verzorgd spel het publiek vermaken en dat was precies wat ze deden. Batouwe werd van het veld gelopen, maar wist met een aantal driepunters toch nog wat punten bij te schrijven. Stand na het eerste kwart: 28-12.

Batouwe wist in het tweede kwart nog te naderen tot 23 punten (45-23) maar daarna zette Orca’s er nog een extra tandje bij in zowel de aanval als verdediging. De mannen uit Bemmel wisten niet waar ze het zoeken moesten. Orca’s bleef maar scoren en na een 22-0 tussensprint zochten beide ploegen de kleedkamers op met een ruststand van 67-25.

Orca’s ging in de tweede helft op dezelfde voet verder met waar het voor rust mee gestopt was. Coach Jurie Bakker kon lekker doorwisselen en bracht ook dit kwart weer rookie Ruben Visser in het veld. Zijn eerste onwennigheden werden door Niels ten Napel vakkundig opgelost en rechtgezet met een aantal soepele scores. Het derde kwart zat er alweer snel op en de stand was inmiddels gegroeid naar 84-34.

Het laatste kwart was meer voor de statistieken, maar Orca’s had nog een paar doelstellingen te halen, waaronder de 100 puntengrens. Die werd vrij snel gescoord door Ruben Visser en een laatste vrije worp van Klaas Hoorn zette uiteindelijk de eindstand van 108-40 op het scorebord.

Een enorme winstpartij is natuurlijk mooi, maar het kampioenschap echt kunnen vieren is nog veel mooier.