n Deze kans levert geen doelpunt op voor ZVV Urk.

ZVV Urk/De Kof overklast Zeemacht

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof hebben in eigen huis met overtuigende cijfers gewonnen van Zeemacht uit Den Helder. In de eerste helft hadden de Urkers geen kind aan de spartelende nummer drie van de ranglijst, die pas bij een achterstand iets meer ruimte kreeg.

Vooraf werd al de hoop uitgesproken om voor het eerst in jaren te winnen van Zeemacht. In de afgelopen seizoenen waren de gasten uit Den Helder vaak een maatje te groot, maar de afgelopen twee seizoenen werd de kloof al aardig gedicht. Een overwinning ontbrak nog tegen deze tegenstander, met wie de Urkers in het verleden enkele boeiende duels uitvochten.

Dat Zeemacht niet meer die ploeg is zoals enkele seizoenen geleden, werd duidelijk in Sporthal De Schelp. De ploeg bezet nog wel de derde plaats in de eerste divisie A, maar kwam niet in het spel voor. Vanaf het begin van de wedstrijd zette De Kof vol druk en daar wisten de bezoekers geen raad mee. Binnen een kwartier wervelden de Urkers naar een solide 4-0 voorsprong via Johan Loosman, Willem Snoek en Kees de Boer (2x) Het aanwezige thuispubliek werd steeds enthousiaster, terwijl de spelers van Zeemacht niet wisten wat ze overkwam in de eerste helft.

Overwinning

Na rust opnieuw een fel spelend De Kof, wat resulteerde in een treffer van Willem Snoek (5-0). Zeemacht leek met twee treffers nog terug in de wedstrijd te komen, maar moest het conditioneel afleggen tegen de Urkers. Met zijn derde treffer van de avond bezorgde Willem Snoek ZVV Urk een mooie 6-2 overwinning.