Licht van binnen

'Meteen was het alsof er schellen van Saulus' ogen vielen.' 

Handelingen 9 : 18 


Als een blinde werd Paulus Damascus binnen gebracht. De ontmoeting met Jezus had hem verblind. Een aantal dagen daarna kreeg hij bezoek. Een volgeling van Jezus bezocht hem. Eén van die mensen, die Paulus had willen arresteren... 

Toen ze met elkaar spraken, kwam deze Ananias met een opdracht voor Paulus, die Jezus hem zelf had gegeven. Paulus zou een bijzondere dienstknecht van Jezus worden. Daarna bad Ananias met Paulus. Hij legde hem de handen op. Zo werd Paulus gedoopt met de Heilige Geest. Het werd licht. Van buiten en van binnen. Hij kon weer zien. Hij zag nu ook in Wie Jezus Christus was. 


Nogal wat keren heeft Paulus later verteld van deze grote ommekeer in zijn leven. Hij sprak er over dat het God behaagd had zijn Zoon in hem te openbaren. Openbaren heeft iets van wat wij noemen: onthullen. Iets, dat verborgen is, wordt zichtbaar gemaakt. Zoals een standbeeld onthuld wordt. Paulus leerde zien, inzien, wie Jezus Christus is. De schellen vielen van zijn ogen. 

Velen kennen het spectaculaire verhaal van Paulus, die onderweg was naar Damascus. Van dat plotselinge licht en die stem van Jezus. Het is ook heel bijzonder. Lang niet ieder komt God zo tegen. 


Wat met Paulus gebeurde tijdens die eerste dagen in Damascus, gebeurt wél met ieder die gelooft. Als het licht wordt van binnen. Als je gaat zien Wie Jezus Christus is. Als je Hem leert lief krijgen. 

Het is spectaculair als je aan een ander kunt vertellen over Licht van buiten dat je ooit zag. Maar het is een even groot wonder als het licht wordt van binnen. Zou u daarvan kunnen vertellen? 


Gebed 

Here, openbaar nog meer in ons Wie U bent. Laat ons zien Wie U bent. Maak het licht van binnen. Amen.