n De laatste thuiswedstrijd leverde een overwinning op tegen Red Giants.

Schol/Orca's Heren sluit seizoen af in stijl

De basketballers van Schol/Orca's Heren speelden afgelopen vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Red Giants uit Meppel bleek een taaie opponent te zijn.

Coach Jurie Bakker van Orca's moest het tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen doen zonder Klaas Jan Scheffer, Klaas Hakvoort en Kevin de Boer. Gelukkig was Rick van Eerde weer beschikbaar en waren Tomas Kramer en jonkies Ruben Visser en Evert de Groene aan de selectie toegevoegd.

In het eerste kwart gaf geen van beide ploegen ook maar een centimeter toe en was het vanaf de start driepunters wisselen. Onder andere vier driepunters van Klaas Hoorn en Rick van Eerde beantwoordden de afstandsschoten van Red Giants en na een stevig eerste kwart stond het 25-24 in Urker voordeel. In het tweede kwart werd de strijd wat meer binnen in de bucket gevoerd. Qua lengte moesten de Urkers het afleggen tegen de 'Rode Reuzen', maar er werd niet minder hard om gewerkt. Beide ploegen maakten maar 14 punten zodat er een minimaal verschil op het scorebord stond na het rustsignaal van de scheidsrechters: 39-38.

Inzet

In het derde kwart begon Red Giants meteen weer met afstandsschoten te schieten en te raken. Orca’s had het even taai en miste onnodig veel makkelijke opties onder het bord. Met veel inzet wisten ze toch weer een kleine run te maken en wisten Niels ten Napel en Luka de Jong er een paar belangrijke scores in te leggen. Verschil na drie kwarten nog steeds één punt (56-55). Een spannend laatste kwart van de wedstrijd leek in de maak.

Afstand

In het vierde kwart nam Orca’s voor het eerst serieus afstand. Laurens van Loosen, Rick van Eerde en Klaas Hoorn schoten er een paar driepunters in en zetten Orca's op twaalf punten voorsprong. Red Giants voelde de wedstrijd uit zijn handen glijden en activeerde het noodplan: lange halen en meteen gooien. Omdat de gasten wel goed konden schieten, werd het nog spannend en verkleinden ze de achterstand tot vier punten. Uiteindelijk wist Orca’s de tijd goed uit te spelen. Ze behielden de voorsprong en sloten de wedstrijd winnend af met 82-75. Met deze overwinning werd gelijk revanche genomen voor het verlies in de uitwedstrijd.