Spanning hoofdklasse B naar kookpunt

Met nog drie competitieronden voor de boeg, is de spanning in de hoofdklasse B naar een kookpunt gestegen. Vanavond (dinsdag), woensdag en donderdag wordt ronde 28 afgewerkt. Zaterdag 28 mei en 4 juni staan de laatste twee wedstrijddagen op het programma.


Aan de kop van de ranglijst strijden vier ploegen om het felbegeerde kampioenschap. Urk, Genemuiden, Volendam en Eemdijk gaan uitmaken wie volgend seizoen zal uitkomen in de derde divisie. De ploeg van Gert Jan Karsten staat op pole position, maar kan zich geen enkele misstap veroorloven. Vanavond staat de uitwedstrijd tegen ONS Sneek op de rol, zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen Berkum en het slotakkoord van de competitie vindt plaats op Urkerdag, als de ontmoeting in en tegen Genemuiden op het programma staat. Zeker geen eenvoudig programma voor de Urkers, maar het elftal zal er op gebrand zijn de titel binnen te slepen en zo een ongekend stukje voetbalhistorie te schrijven.


Verbeten strijd

Noordscheschut en NSC Nijkerk zijn gedegradeerd, maar voor de twee PD-plaatsen komt nog een handvol elftallen in aanmerking. Het ontlopen van de PD-wedstrijden zal ongetwijfeld leiden tot een verbeten strijd, die tot op de laatste wedstrijddag zal voortduren.


Moeizaam seizoen

Aanstaande zaterdag is Urk gastheer van Berkum. De ploeg van trainer Arno Hoekstra maakt een moeizaam seizoen door. Daar waar gehoopt was op een plaats in het linker rijtje, is de ploeg nu verwikkeld in de strijd tegen het ontlopen van een PD-plaats. Het gemis van een aantal sterkhouders tijdens dit seizoen is daar mede debet aan geweest. Een overwinning in de midweekse wedstrijd tegen NSC Nijkerk kan er zo maar voor zorgen dat de Zwollenaren opgelucht en zonder naar beneden te hoeven kijken, aan de ontmoeting op sportpark De Vormt kunnen beginnen.


De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen staat onder leiding van Richard Groenewegen, die eerder deze jaargang ook de arbitrale leider was bij de thuiswedstrijden tegen Flevo Boys en Genemuiden. Let op: omdat de KNVB tijdens de laatste twee competitieronden alle wedstrijden gelijk wil laten beginnen, is de aanvang bepaald op 14.30 uur.