Maarten Hakvoort opnieuw winnaar

Voor de liefhebbers van Tot Weerziens stond afgelopen zaterdag opnieuw Chimay op het programma. Evenals vorige week was het Maarten Hakvoort die deze tweede midfondvlucht wist te winnen.


Maar liefst 194 Urker duiven gingen er zaterdag om 08.45 uur los in het Belgische bierstadje Chimay. Na meer dan drie uur vliegen was het de 862 van Maarten Hakvoort die de 305 kilometer het snelste wist af te leggen. Om vijf over twaalf viel deze topper op de klep aan de Makjan. Dat dit een mooie vroege duif was bleek later wel, want ook in groter verband (NOP/Urk) wist Hakvoort de eerste plek te pakken. Met daarnaast een tweede plaats en maar liefs vijf duiven in de top tien steken zijn duiven wel in een grootse vorm.


Wie gaat Maarten kloppen? Dat is de grote vraag in de vereniging. Zowel de combinatie Snoek-De Vries als de combinatie Brands lijken hun duiven meer en meer in de juiste vorm te krijgen. Combinatie Snoek-De Vries werd keurig derde en combinatie Brands vierde, en drie duiven in de top van de uitslag. Zij lijken de grootste kandidaten om een gooi naar de overwinning te doen. 

Harmen Brands is ook een kandidaat die niet uitgevlakt moet worden. Zaterdag eindigde hij als tiende, maar zijn vluchten staan de komende weken op het programma.


Komend weekend staan er twee vluchten op het programma. Donderdag kan er ingekorfd worden voor de eerste fondvlucht dit seizoen en vrijdag kunnen de duiven de mand in voor de vierde vitessevlucht.