Schol/Orca's Dames verrast Cangeroes

De dames van Schol/Orca's lijken de goede vorm te pakken te hebben in aanloop naar de Final Four. Koploper Cangeroes werd zaterdag in eigen huis met ruime cijfers verslagen.

De start van Orca's was flitsend. Voordat Cangeroes het in de gaten had, hadden de Urkers een voorsprong van dertien punten genomen. Toen de thuisploeg na een time-out naar een zoneverdediging overging, gaf dat problemen bij Orca's. De snelheid verdween uit het spel en de meeste schoten vielen niet. Na het eerste kwart stond Orca's nog wel op een kleine voorsprong: 15-19.

Ook in het tweede kwart bleef het wat aanmodderen bij Orca's. De dames van Cangeroes bleven in een zoneverdediging staan en wisten voor het rustsignaal op voorsprong te komen (32-31) en leken een mentaal tikje te hebben uitgedeeld aan de Urker dames.

Mentaal sterk

De dames van Orca's lieten in het derde en vierde kwart zien over een flinke hoeveelheid mentale weerbaarheid te beschikken. De verdediging werd stevig aangetrokken, de snelheid nog wat opgevoerd en ook de schoten vielen binnen. Een voorsprong van zes punten na het derde kwart (54-60) werd in het vierde kwart nog verder uitgebouwd. Cangeroes werd conditioneel gesloopt door het snelle spel van de Urkers, die aan het eind van de wedstrijd met een marge van veertien punten (71-85) voor het eerst een overwinning konden vieren op de ploeg uit Utrecht.

Final Four

De dames van Orca's hebben aanstaande zaterdag nog een thuiswedstrijd voor de boeg tegen U.S. Daarna kan het team van coaches Jenny van Slooten-de Boer en Janita de B volledig focussen op de Final Four tijdens het pinksterweekend. Orca's gaat voor de halve finale opnieuw naar Utrecht, waar de wedstrijd tegen Cangeroes gespeeld zal worden. De andere halve finale gaat tussen Uitsmijters en BC Apollo. De winnaars van de wedstrijden treffen elkaar in de finale met als inzet promotie naar de promotiedivisie.