SOAD vindt lichaam van Irakees (21)


Vrijwilligers van Dregteam SOAD zijn er zondagavond in geslaagd het lichaam te vinden van een 21-jarige Irakees. De man was aan het einde van de middag een recreatieplas bij Hoogeveen ingelopen. Omdat het verraderlijk snel dieper werd en hij niet kon zwemmen, raakte hij in de problemen en verdween onder water. Een zoektocht door duikers leverde geen resultaat op, waarop de SOAD werd ingeschakeld. Die startte rond kwart voor tien met zoeken. Rond elf uur werd het lichaam gevonden.


     

Er gloort tóch
nog licht op de dijk

Het was bepaald niet voor het eerst dat in de gemeenteraad werd gepleit voor meer verlichting op de dijk, tussen de vuurtoren en het watervalletje. De pilot met de palen op zonne-energie is op een flop uitgelopen; juist in de donkere wintertijd brandt het licht niet. Auke Pasterkamp (CU) kwam vorige week in de raad met een nieuwtje: de ambtenaar die hij had gesproken bij het Waterschap was enorm positief over verlichting op de dijk. Wethouder Freek Brouwer reageerde verrast, maar opgewekt: ,,We hebben het meerdere keren gevraagd, maar het werd elke keer afgewezen. Deze interventie ga ik zéker inkoppen.'' 


Hoornbeeck College
zoekt leerlingen

Het Hoornbeeck College in Kampen houdt in verband met het 25-jarig bestaan een reünie voor oud-leerlingen en docenten. De reünie staat gepland op zaterdag 17 september van half 10 tot half 5. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via hoornbeeck.nl.