Vrouwen SV Urk

blijven ongeslagen

Het eerste vrouwenteam van Sportvereniging Urk nam afgelopen woensdag genoegen met een gelijkspel in en tegen Oldemarkt. Door dat resultaat sluit de ploeg van trainer Jan Jelies de competitie af met een ongeslagen status.


De 17-jarige keeper Hannah van Roekel zorgde er met een heel knappe redding in het laatste deel van de wedstrijd voor dat haar ploeg deze ongeslagen status behield. Vooral in de tweede helft werd het haar wedstrijd, met drie mooie reddingen. Niet dat Urk zelf geen kansen kreeg, maar de ploeg was in aanvallend opzicht te besluiteloos. Niemand durfde in dit duel de trekker over te halen. 


Openingstreffer

Er leek in het eerste deel niets aan de hand, helemaal niet toen Sanne ten Napel op knappe wijze de openingstreffer binnenschoot. Maar Oldemarkt strafte niet veel later een fout in de Urker verdediging af en scoorde de gelijkmaker. Nog voor rust werd het zelfs 2-1, na balverlies op het middenveld en geschutter achterin. Oldemarkt was blij, want bij winst zou er nog zicht zijn op de tweede plaats. De Urker spelers waren echter gebrand op een goed einde van het seizoen en kwamen vol goede moed terug uit de kleedkamers. De slag op het middenveld werd veelal gewonnen door de goed spelende Grietje Vlot en Keysha Legito, terwijl met de snelheid van spits Tirsa Bolks-Koffeman als centrale verdediger een extra slot op de deur kwam. Oldemarkt kon nog twee keer gevaarlijk worden, maar vond steeds keeper Hannah van Roekel op haar weg. Marissa Baarssen liet zoals ze dit seizoen zo vaak gedaan heeft, zien hoe je met kansen moet omgaan en frommelde de 2-2 binnen. Urk kreeg daarna nog voldoende mogelijkheden, speelde ook helemaal niet slecht en werkte keihard, maar bleef veel te lang door combineren, zelfs tot in de zestien. Gescoord werd er niet meer en toch blij met het ene punt sloten de spelers van Jelies de wedstrijd en daarmee het seizoen tevreden af. ,,We kijken terug op een heel mooi seizoen met vier gelijke spelen en de rest winstpartijen. Op naar de derde klasse nu. We gaan ons hier vanaf volgende week op voorbereiden’’, aldus Jan Jelies.