n 2 Fancy legde beslag op de prachtige vierde plaats.

Finale NNKS: één groot dansfeest

De finale van het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance/Show & Moderne dans was afgelopen zaterdag één groot dansfeest. Na drie voorronden was de finale in Sportstad Heerenveen. De organisatie was in handen van Sportcentrum Keep Fit onder leiding van Herma Radewalt en Henny Verhoeff, terwijl licht en geluid werden verzorgd door Profitas van Douwe Gnodde en zijn crew.

Een geweldig enthousiast publiek zorgde voor een heerlijke sfeer. Alle dansers zetten hun beste dansbeentje voor in alle verschillende disciplines en categorieën; van stoere streetdance- en hiphopmoves naar prachtige show- en moderne dansverhalen. Het publiek genoot met volle teugen van het hoge niveau dat werd laten zien, terwijl de jury de moeilijke taak had alle optredens te beoordelen.

Keep Fit deed mee met zeven streetdanceteams. Met succes, want twee teams werden in hun categorie Noord Nederlands kampioen. 'Dangerous', met trainer/coach Mirte Kramer bij de recreatie 13-15 jaar en 'Next Level' met als coaches Jesse van Veen en Mirte Kramer in de selectie 16-18 jaar. Topprestaties van deze teams, want het niveau in hun categorie was hoog. Ook de andere teams gaven hun visitekaartje af. Het jongste team, DCU ( Dance Crew Urk), met als coaches Mirte en Lieke Kramer eindigde op een mooie zesde plaats, net buiten de prijzen. 'Love 2 Dance' met coaches Herma en Stella Woort, werd vierde en 'Da Vibe' (coaches Herma en Noëlle de Vries) eindigde op een mooie derde plaats. Daarna was het de beurt aan '2 Fancy' (coaches Jantine en Laura Zijlstra). Dit team wist beslag te leggen op een keurige vierde plaats. In de selectie 16-18 jaar dansten nog de teams 'Next Level' en 'Twisted'. Beide teams hebben als coaches Mirte Kramer en Jesse van Veen. 'Next Level', net gepromoveerd naar deze categorie, mag zich Noord Nederlands Kampioen 2022 noemen. 'Twisted' viel net buiten de prijzen met een zesde plaats. Herma Radewalt: ,,Ik ben super trots op al mijn streetdanceteams en hun coaches. Het was een intensief dansseizoen na een nare coronatijd . Als je dan zo presteert tijdens een finale, met twee teams die Noord Nederlands Kampioen worden, teams die bekers winnen en andere teams die spetteren op de dansvloer, dan kan ik alleen maar trots zijn op elke danser en coach."

n Da Vibe haalde het podium met een derde plaats.
n Dance Crew Urk danste zich naar een eervolle zesde plaats.
n Dangerous behaalde de eerste plaats en mag zich Noord Nederlands Kampioen 2022 noemen.
n Love 2 dance eindigde als vierde en nam een beker mee naar Urk.
n Next Level danste zich naar Noord Nederlands Kampioen 2022.