n De showband onderweg om de aubade te begeleiden. Vooraan Kok van Hezel en Ale Jager. Mart Bolle loopt achteruit, hier is zijn haar nog zwart...
n De showband onderweg om de aubade te begeleiden. Vooraan Kok van Hezel en Ale Jager. Mart Bolle loopt achteruit, hier is zijn haar nog zwart... Foto:

Wiet je nog...?!

Klaas Visser dook het archief van Het Urkerland in en zoekt de verhalen achter de foto's. In deze editie komen foto's van Koninginnedag 1985 aan bod. Reacties zijn welkom via wietjenog@urkerland.nl.

n Honderden schoolkinderen en belangstellenden zijn naar de Hofstee gekomen voor de aubade, deze keer begeleid door de showband.
n Als eregast was meester Bos (1908-1992) aanwezig. Hij was hier dus 76. Naast hem zitten de wethouders met hun echtgenoten: Dirk en Grietje Bakker en Louw en Alie Korf.
n Na de aubade waren er spelletjes op de schoolpleinen, waar natuurlijk ook alle ouders aanwezig waren...
n De Wilhelminaschool was nog in gebruik en had het grootste schoolplein.
n Uw hoofdredacteur had zichzelf vrij gegeven en ging met zijn dochter lekker Koninginnedag vieren. Ritske of Pieter maakten de foto's wel...
n 's Middags was er een rommelmarkt en dat was toen nog een nieuwtje, men kwam er massaal op af. We zien onder anderen meester Egbert Korf, Louwtjen ('Sigaar') van Veen, Gerrit Vink en Anne Korf. En zowaar nog een vrouw in dracht!
n Het aanbod van 37 jaar geleden verschilt niet eens zoveel met dat van nu. Op de achtergrond zien we Lub van de 15 met een gigantische Betamovie-camera, die toen een vermogen kostte, maar nu in de kringloop met moeite 5 euro doet...