n Nee, dit zijn geen bootvluchtelingen op weg naar Engeland, want het is 5 mei 1985. Vrijwel elke buurtvereniging had zijn eigen wagen in die optocht.
n Nee, dit zijn geen bootvluchtelingen op weg naar Engeland, want het is 5 mei 1985. Vrijwel elke buurtvereniging had zijn eigen wagen in die optocht. Foto:

Wiet je nog...?!

Klaas Visser dook het archief van Het Urkerland in en, als vervolg op de vorige keer, volgen dit keer in deze rubriek de optochten van 5 mei en later Urkerdag. ,,En ik moet nog even iets rechtzetten: vorige keer schreef ik per abuis dat de aubade op Koninginnedag begeleid werd door de Showband, maar dat was natuurlijk niet zo. De samenzang wordt al sinds mensenheugenis ingetogen begeleid door Brassband Valerius, toen onder leiding van Meindert Kramer." 

Reacties zijn welkom via wietjenog@urkerland.nl.

n Buurtvereniging De Hofstee had als thema de Goarkuken gekozen. Het viel echter niet mee om de jeugd hongerig te laten kijken...
n De dames van het Rode Kruis beeldden het ziekentransport uit zoals het waarschijnlijk ging in de jaren '40-'45. We zien de gezusters Brands en Tiny van Jacob Snoek.
n Leuke foto van verpleegstertjes. 37 jaar geleden, dus sommigen zijn waarschijnlijk al bes.
n Pinksterzaterdag viel in 1985 op 25 mei. We zijn dus drie weken later als er Urkerdag gehouden wordt.
n Onder de bezielende leiding van Annie Schudde wordt er in de rondte gedanst op het plein voor de Bethelkerk. Op de achtergrond zien we Jan van Naatjen die denkt: dat moet professioneler.