n Hout & Ambacht (in het zwart) heeft zaterdag een overwinning nodig.
n Hout & Ambacht (in het zwart) heeft zaterdag een overwinning nodig.

Laatste speeldag hobbyvoetbal beslissend

De laatste beslissingen in zowel de eerste als de tweede klasse van het Hobbyvoetbal zullen op de laatste speeldag vallen. Welke ploegen eindigen bij de bovenste zes en welke bij de onderste zes van de ranglijst.


Als zaterdag na afloop van de laatste wedstrijden de eindstanden in de eerste en tweede klasse zijn opgemaakt, worden beide klassen in tweeën gedeeld. Vanaf volgende week wordt in vier klassen een volledige competitie afgewerkt, die aan het eind kampioenen en degradanten zal opleveren. Met deze opzet hoopt het bestuur op meer wedstrijden met gelijkwaardige ploegen en daardoor meer spanning.


Onvergetelijk

Een aantal ploegen kon zich afgelopen zaterdag definitief bij de bovenste zes spelen. Zwaan Straatwerken leek in de eerste klasse al zeker, maar moest eigenlijk nog een punt pakken in de wedstrijd tegen De Flux. De ploeg kampte echter met personele problemen, waardoor doelman Willem Schenk noodgedwongen als veldspeler moest worden ingezet. Het werd een onvergetelijke wedstrijd voor hem. Bij een 1-0 achterstand bij rust maakte hij net na de hervatting het doelpunt  van het seizoen. Vanaf de achterlijn schoot Willem de bal genadeloos via de onderkant van de lat achter doelman Cornelis Koffeman. Nadat ploeggenoot Jaap Snoek vervolgens Zwaan Straatwerken op een 2-1 voorsprong had gezet, was het in de slotfase opnieuw Willem Schenk die met een doelpunt de wedstrijd definitief besliste.


Plaats zes

Hout & Ambacht had aan een overwinning genoeg om zich te verzekeren van een plek bij de top zes van de ranglijst, maar verslikte zich in Van Veen Gevelrenovatie. Hout & Ambacht moest een nederlaag slikken van maar liefst 4-1. Gelukkig voor de houtbewerkers wist Klein & Knip niet te verrassen tegen koploper Flevo Elektro. In een spannende wedstrijd duurde het tot de laatste minuut voordat Flevo Elektro met 4-3 de winst uit het vuur wist te slepen. Door het verlies van Hout & Ambacht en Klein & Knip zijn er nog drie teams in de race voor plek zes. Visco pakte namelijk de laatste strohalm door met 3-2 te winnen van Dbf. Mocht Hout & Ambacht komende zaterdag verliezen van Vlak & Strak, dan gaat Visco of Klein & Knip in een onderling duel uitmaken wie er met de buit vandoor zal gaan. Aan spanning geen gebrek in de eerste klasse. 


In de tweede klasse heeft met name Het Haventje goede zaken gedaan. Ze wisten met 2-0 te winnen van Kramer Fish/Gebr. Meun en zijn door deze driepunter zo goed als verzekerd van een plaats bij de bovenste zes. Het Urker Zalmhuys pakte heel knap een punt tegen koploper Coenen/Werckpost, maar zij voelen nog steeds de hete adem van Brouwer Woninginrichting in hun nek. De mannen van Brouwer Woninginrichting wisten zaterdag niet te winnen van de Buitenbazen en verzuimden daarmee Het Zalmhuys op de ranglijst voorbij te stevenen. Die houden daardoor alles in eigen hand en kunnen zaterdag bij een overwinning op Zwaan Maritiem de zesde plaats veiligstellen.