Afbeelding

Schoklandloop


Heerlijk lopen in het licht met hopelijk een mooie zonsondergang? Doe dan mee aan de Schoklandloop op 30 juni.

Volgende week donderdag is de derde editie van deze schitterende loop. AV NOP organiseert deze loop over vijf of tien kilometer in samenwerking met Flevo-landschap en het Cultuurbedrijf Noordoostpolder/Museum Schokland. Ook restaurant Schokland zal een bijdrage leveren met drankjes en het openstellen van het terras.

Start en inschrijving

De start van de tien kilometerloop is om 19.30 uur. De lopers van de vijf kilometer starten vijf minuten later. De inschrijfkosten bedragen tien euro en opgeven kan tot en met 29 juni via inschrijven.nl/form/2022063021417-nl. Na afloop wordt een leuke attentie en een consumptiebon uitgereikt. Er wordt gelopen met een tag, zodat de eindtijd bij het passeren van de finishlijn bekend zal zijn. Deze loop telt tevens mee voor de deelnemers van de Dorpencompetitie.

Er worden prijzen beschikbaar gesteld door een aantal sponsoren voor de eerste drie mannen en vrouwen van zowel de vijf als de tien kilometer.

Route

De tienkilometerloop gaat over het Noordereiland met het haventje en het lichtwachtershuisje en passeert tevens de gesteentetuin. De laatste vijf kilometer gaat over het Zuidereiland. De finish is bij het pittoreske kerkje van Schokland. De lopers van de vijf kilometer blijven op het Zuidereiland.       


Jan Ras op proef bij Almere City FC

De 23-jarige Jan Ras mag de komende periode proberen een contract te verdienen bij Almere City FC. De Almeerse profclub is vandaag (donderdag) gestart met de trainingen in aanloop naar het nieuwe seizoen. De Urker middenvelder speelde de afgelopen jaren bij Heerenveen.