n In de rust van Ceres-Orca’s is er een optreden van balkunstenaar Galdino Haimé.
n In de rust van Ceres-Orca’s is er een optreden van balkunstenaar Galdino Haimé.

Ceres tegen Orca’s

Basketbalvereniging Ceres viert zaterdag het vijftigjarig bestaan in de Bosbadhal in Emmeloord. Onderdeel van het jubileumprogramma is een wedstrijd tussen de herenteams van Ceres en Orca's.


Het jubileumprogramma begint zaterdag om 13.00 uur. „We nodigen iedereen uit om mee te doen of te komen kijken”, aldus de jubileumcommissie. Er zijn tal van basketbalactiviteiten, zoals een skills challenge, een wedstrijd vrije worpen schieten, en de jeugd kan dunken met behulp van een trampoline. 

Om zeven uur 's avonds speelt het eerste herenteam van Ceres tegen Orca's. Deze teams vochten in het verleden heroïsche duels uit. Ceres omschrijft de ontmoeting daarom als ‘El Clásico'. Dit seizoen speelden beide teams op hetzelfde niveau, maar kwamen ze elkaar niet tegen. Orca's werd kampioen in de oostelijke eerste klasse, Ceres werd tweede in het noorden. 

Beide ploegen hebben deze avond een gastspeler. Bij Orca's is dat Bart van Schaik, die al op jonge leeftijd in Zwolle ging ballen en daar uitgroeide tot eredivisiespeler. Ceres heeft Tim Hoeve, aanvoerder van Aris uit Leeuwarden, aangetrokken als gastspeler.